Een kom vol gezondheid

(Nog geen beoordelingen)

Regelmatig heb ik allerlei groenteresten over. Vaak verdwijnen deze groenten in een wok of soepgerecht, maar meestal snij ik alles brunoise en maak ik een rauwkost hapje als extraatje bij de lunch of bij het hoofdgerecht. Dat levert 5 grote voordelen op! Extra groente, gezond, caloriearm, goedvullend én een opgeschoonde koelkast.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    20 min
Salade

Ingrediënten

Aantal porties:
10

Benodigdheden

  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Snij alle groente die je wil verwerken in kleine blokjes (brunoise).
  2. Stap 2 Maak je lievelingsdressing.
  3. Stap 3 Roer de dressing door je rauwkost en laat intrekken.

Tip

Ruim van te voren maken.

In een afgedekte vershouddoos zelfs enkele dagen houdbaar.

Op de foto staat een kruidenmix, die ik graag gebruik. Met één zo'n zakje doe ik 4 keer. Aangezien we dicht bij de Duitse grens wonen haal ik deze kruidenmix geregeld.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 224 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 6 juni 2024

Tip

Ruim van te voren maken.

In een afgedekte vershouddoos zelfs enkele dagen houdbaar.

Op de foto staat een kruidenmix, die ik graag gebruik. Met één zo'n zakje doe ik 4 keer. Aangezien we dicht bij de Duitse grens wonen haal ik deze kruidenmix geregeld.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 9 kcal
Vetten 0.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 2 g
waarvan suikers 1 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 0.4 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account