Regelmatig heb ik allerlei groenteresten over. Vaak verdwijnen deze groenten in een wok of soepgerecht, maar meestal snij ik alles brunoise en maak ik een rauwkost hapje als extraatje bij de lunch of bij het hoofdgerecht. Dat levert 5 grote voordelen op! Extra groente, gezond, caloriearm, goedvullend én een opgeschoonde koelkast.
Ruim van te voren maken.
In een afgedekte vershouddoos zelfs enkele dagen houdbaar.
Op de foto staat een kruidenmix, die ik graag gebruik. Met één zo'n zakje doe ik 4 keer. Aangezien we dicht bij de Duitse grens wonen haal ik deze kruidenmix geregeld.
Ruim van te voren maken.
In een afgedekte vershouddoos zelfs enkele dagen houdbaar.
Op de foto staat een kruidenmix, die ik graag gebruik. Met één zo'n zakje doe ik 4 keer. Aangezien we dicht bij de Duitse grens wonen haal ik deze kruidenmix geregeld.
Dit gerecht scoort hoog op gezondheid omdat het barst van de verse, rauwe groenten, wat zorgt voor een rijke aanvoer van vitamines, mineralen en vezels. Het is caloriearm en vult goed, perfect voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. De keuze van de dressing kan de uiteindelijke gezondheidswaarde beïnvloeden; een lichte dressing op basis van bijvoorbeeld azijn en olie is de beste keus om het gerecht optimaal gezond te houden.
Energie | 9 kcal |
---|---|
Vetten | 0.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0 g |
Koolhydraten | 2 g |
waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 0.6 g |
Eiwitten | 0.4 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept