Een heldere runderbouillon Koreaans gekruid met sojasaus en sesamolie, gevuld met lente-uitjes, taugé, knoflook en reepjes rosbief (vleeswaar).
Ook lekker met kippenbouillon en kleine stukjes kipfilet die je eerst laat marineren en daarna garen in de bouillon. Daarna volg je het recept.
Doe een schepje gare rijst in de soep.
Ook lekker met kippenbouillon en kleine stukjes kipfilet die je eerst laat marineren en daarna garen in de bouillon. Daarna volg je het recept.
Doe een schepje gare rijst in de soep.
Deze soep is een lichte maaltijd, laag in calorieën en vetten, en bevat magere eiwitten uit de rosbief en een mooie portie groenten zoals taugé, lente-ui en knoflook. Het grote nadeel is echter het zeer hoge zoutgehalte. De combinatie van runderfond, bouillontabletten én sojasaus zorgt voor een flinke hoeveelheid natrium, wat bij overmatige consumptie kan bijdragen aan een hoge bloeddruk. Dit hoge zoutgehalte is de voornaamste reden dat de score niet hoger uitvalt.
Energie | 141 kcal |
---|---|
Vetten | 6.1 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.4 g |
Koolhydraten | 5.5 g |
waarvan suikers | 1.7 g |
Vezels | 0.4 g |
Eiwitten | 16.6 g |
Zout | 3.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept