Heerlijke lichte Koreaanse runderbouilon met taugé, lente-uitjes en rosbief

(Nog geen beoordelingen)

Een heldere runderbouillon Koreaans gekruid met sojasaus en sesamolie, gevuld met lente-uitjes, taugé, knoflook en reepjes rosbief (vleeswaar).

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Kommen of soepborden

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de kommen of borden voor de soep goed voor. (Kan in de magnetron of de oven)
  2. Stap 2 Verhit de sesamolie in een kleine koekenpan en bak hierin de knoflook tot die begint te geuren. Haal van de warmtebron en laat afkoelen.
  3. Stap 3 Meng de sojasaus met de afgekoelde sesamolie en haal de stukjes rosbief door de marinade. Laat de rosbief een paar minuten hierin marineren.
  4. Stap 4 Verhit de runderfond met het water en de bouillontabletten tot de bouillontabletten goed zijn opgelost.
  5. Stap 5 Verdeel de lenteuitjes, taugé en rosbief over de voorverwarmde kommen
  6. Stap 6 Giet de hete bouillon erover en ga genieten van deze hele lekkere soep.

Tip

Ook lekker met kippenbouillon en kleine stukjes kipfilet die je eerst laat marineren en daarna garen in de bouillon. Daarna volg je het recept.

Doe een schepje gare rijst in de soep.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 114 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 11 november 2024

Tip

Ook lekker met kippenbouillon en kleine stukjes kipfilet die je eerst laat marineren en daarna garen in de bouillon. Daarna volg je het recept.

Doe een schepje gare rijst in de soep.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 141 kcal
Vetten 6.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 5.5 g
waarvan suikers 1.7 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 16.6 g
Zout 3.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Lies
17 november 2024 om 16:23
Soep
18 november 2024 om 17:39
Dank je wel Lies, ik hoop dat de soep je net zo lekker smaakt al ons. Groet Petra Wiggers