Chicken Pot Pie

(Nog geen beoordelingen)

Deze rijke kippenpastei biedt een heerlijke combinatie van smaken met een knapperige korst. Wortels, bleekselderij, erwten en zilveruitjes als groenten samen met heerlijke stukjes kip. Een hartige korst met cheddar en Parmezaanse kaas maakt het helemaal af.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8
  1. Vulling
  2. Kaasdeeg

Benodigdheden

  • Oven
  • Diepe quichevorm
  • Pan
  • Bakplaat
  • Vershoudfolie

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een diepe quichevorm van 23 cm in en zet opzij.
  2. Stap 2 Meng in een kom de bloem, zout, geraspte cheddarkaas, Parmezaanse kaas en tijm.
  3. Stap 3 Voeg de koude stukjes boter toe en meng ze met de droge ingrediënten.
  4. Stap 4 Gebruik je duimen en wijsvingers om de boter in de bloem te wrijven totdat het lijkt op nat zand. De stukjes boter mogen niet groter zijn dan het formaat van een erwt.
  5. Stap 5 Voeg koud water toe. Om te beginnen 4 eetlepels. Meng en voeg indien nodig meer water toe. Steeds 1 eetlepel per keer tot het een samenhangend deeg is.
  6. Stap 6 Vorm het deeg tot een schijf. Wikkel strak in vershoudfolie in en laat het 20-25 minuten koelen in de koelkast.
  7. Stap 7 Snij de kip in blokjes van 1 tot 1,5 cm. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Stap 8 Smelt de boter in een grote koekenpan of wok. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe.
  9. Stap 9 Breng op smaak met een snufje zout en bak tot de uien glazig zijn. Ongeveer 4-6 minuten.
  10. Stap 10 Voeg de kip toe en bak tot hij volledig gaar is. Ongeveer 8-10 minuten.
  11. Stap 11 Giet de witte wijn erbij en breng aan de kook. Laat koken tot de wijn grotendeels is verdampt. Ongeveer 3-4 minuten.
  12. Stap 12 Voeg de tijm en salie toe. Blijf roeren en strooi de bloem erover.
  13. Stap 13 Laat het al roerend koken tot de saus een stevige coating op de groeten vormt. Ongeveer 2 minuten.
  14. Stap 14 Giet langzaam de bouillon erbij terwijl je roert. Blijf roeren en koken tot de vloeistof is ingedikt. Ongeveer 4-6 minuten.
  15. Stap 15 Haal van het vuur en voeg de erwten en zilveruitjes toe. Roer door elkaar en zet de vulling aan de kant.
  16. Stap 16 Rol de gekoelde deeg uit tot een cirkel van 28 cm op een licht met bloem bestoven oppervlak.
  17. Stap 17 Giet de vulling in de ingevette taartvorm en leg de uitgerolde korst erop met overhangende randen.
  18. Stap 18 Snijd de overtollige randen weg tot de rand van de taartvorm.
  19. Stap 19 Zet de schaal op een met bakpapier beklede bakplaat.
  20. Stap 20 Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en zet in de voorverwarmde oven.
  21. Stap 21 Bak tot de korst goudbruin is en de vulling helemaal warm is. Ongeveer 30 tot 35 minuten.
  22. Stap 22 Haal uit de oven en laat de taart 10 minuten afkoelen voor het serveren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 108 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 9 november 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 477 kcal
Vetten 28.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 15.9 g
Koolhydraten 30.3 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 22.4 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account