Super lekker gegratineerd rijstschoteltje met pittig Oosters gekruid gehakt, wortel en doperwten

(Nog geen beoordelingen)

De bedoeling was een ovenschotel met aardappel te maken, maar die moesten nog gekocht worden. Dus viel de keuze dit keer op rijst. Met rul gebakken gehakt (Oosters gekruid), voorgekookte worteltjes, doperwten en gekookte rijst ontstond dit heerlijke rijstgerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Wok of hapjespan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul en lichtbruin. Bak de ui en de knoflook even mee. Maak het gehakt op smaak met zout, peper, sambal en ketjap manis.
  3. Stap 3 Meng de rijst, wortel en doperwten eraan toe en meng alles goed door elkaar. Roer de sojasaus erdoor.
  4. Stap 4 Doe het rijstmengsel in een ovenschaal en strooi er wat geraspte kaas over.
  5. Stap 5 Zet de ovenschaal voor plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een lichtbruine kleur heeft gekregen.

Tip

In plaat van rijst voorgebakken krieltjes erdoor doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 5723 keer bekeken
  • 6 keer bewaard
  • 6 november 2024

Tip

In plaat van rijst voorgebakken krieltjes erdoor doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 862 kcal
Vetten 39.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 12.4 g
Koolhydraten 92.8 g
waarvan suikers 23.1 g
Vezels 8.1 g
Eiwitten 32.7 g
Zout 5.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Kim
24 november 2024 om 12:30
Ziet er lekker uit, gaan we komende week een keer proberen. Kan je deze ook van tevoren maken en op het moment zelf nog even in de oven?
24 november 2024 om 20:45
Je kunt dit heel.goed tevoren maken Kim. Dan is het misschien nog lekkerder omdat de smaken dan goed zijn ingetrokken
Ben
6 november 2024 om 18:17
Ziet er heerlijk uit Petra!
6 november 2024 om 19:29
Dank je wel Ben. Het was ook erg lekker.