Zalige Zalm in mosterd roomsaus

(Nog geen beoordelingen)

De zalm wordt gemarineerd in een mengsel van honing, mosterd, dille en een snufje zout en peper. Vervolgens in een beetje roomboter gebakken en dan in de saus met room en mosterd, sjalot en knoflook gelegd met beetgaar gekookte sperzieboontjes en afgewerkt met kappertjes.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE MARINADE
  2. VOOR DE SAUS

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de getopte sperzieboontjes beetgaar. Spoel koud en zet apart.
  2. Stap 2 Kwast de zalm aan beide kanten met de marinade in en laat even intrekken.
  3. Stap 3 Smelt een klontje roomboter in een pan, voeg sjalot, knoflook toe en fruit alles zacht. Voeg mosterd, dille, kookroom en een snuf peper en zout toe en laat alles even pruttelen.
  4. Stap 4 Bak ondertussen de zalm in het andere klontje boter ongeveer 3 à 4 minuten per kant.
  5. Stap 5 Leg de boontjes en de zalm in de pan en laat de boontjes verwarmen.
  6. Stap 6 Bestrooi met kappertjes en serveer meteen.
  7. Stap 7 Lekker met knapperig stevig bruinbrood of gekookte krieltjes.

Tip

Lekker met knapperig brood om de saus mee op te dippen.

Neem de verfijnde aspergetips in plaats van sperzieboontjes voor een stressloos kerstgerecht.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 138 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 3 november 2024

Tip

Lekker met knapperig brood om de saus mee op te dippen.

Neem de verfijnde aspergetips in plaats van sperzieboontjes voor een stressloos kerstgerecht.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 700 kcal
Vetten 53.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 26.5 g
Koolhydraten 27.2 g
waarvan suikers 18.2 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 31.8 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account