Lekkere Oudewetse Zandkoekjes

(Nog geen beoordelingen)

Deze zandkoekjes brengen je terug naar grootmoeders tijd! Dit klassieke recept is eenvoudig te maken en heerlijk om samen met kinderen te bereiden. De rijke, boterachtige smaak van het deeg is onweerstaanbaar en maakt deze koekjes favoriet bij jong en oud.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
20

Benodigdheden

  • Oven
  • Uitsteekvormpjes

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Stap 2 Optioneel: Rooster de hazelnoten of amandelen licht.
  3. Stap 3 Kneed alle ingrediënten met koele handen snel tot een samenhangende bal.
  4. Stap 4 Laat het deeg een uur in de koelkast rusten.
  5. Stap 5 Rol het deeg uit tot een dikte van 1/3 centimeter.
  6. Stap 6 Steek koekjes uit met behulp van een dekseltje, glaasje of uitsteekvormpjes.
  7. Stap 7 Optioneel: Druk de hazelnoten of amandelen voorzichtig op de koekjes.
  8. Stap 8 Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  9. Stap 9 Schuif de bakplaat in de bovenste helft van de oven. Temper de oven naar 150 graden Celsius.
  10. Stap 10 Bak de koekjes in ongeveer 20-25 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  11. Stap 11 Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te laten koelen.

Tip

Je kunt eindeloos variëren. Probeer eens een eetlepel cacaopoeder, fijngehakte amandelen, koekkruiden of kaneelpoeder door het deeg te doen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 85 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 1 november 2024

Tip

Je kunt eindeloos variëren. Probeer eens een eetlepel cacaopoeder, fijngehakte amandelen, koekkruiden of kaneelpoeder door het deeg te doen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 164 kcal
Vetten 9.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.7 g
Koolhydraten 18.6 g
waarvan suikers 7.9 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 1.7 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account