Zelf appelazijn maken

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Appelazijn is een zeer smaakvolle toevoeging aan je salades. Het is zeer eenvoudig om het te maken en je hebt slechts 3 ingrediënten nodig. Uiteraard appels, suiker, water en EEN MAAND GEDULD. De azijn is heel lang houdbaar. Ik heb mijn bio appeltjes voor deze azijn gebruikt Het vruchtvlees is roze vandaar kleur. Zie Appeltaart jam met pecannoten.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
30

Benodigdheden

  • Pot zonder deksel of ijzeren rand
  • Elastiekje
  • Schoon doekje

Bereiding

  1. Stap 1 Vul een schone pot met stukken appels met schil en al .
  2. Stap 2 Voeg koud water toe tot ongeveer 7 cm onder de rand . Dit in verband met het gistingsproces. Zorg dat de appels onder water staan.
  3. Stap 3 Voeg 55 gram kristalsuiker toe.
  4. Stap 4 Roer alles goed door elkaar, zodat de suiker zich door de appels kan mengen.
  5. Stap 5 Dek de pot af met een schoon doekje en sluit met een elastiekje.
  6. Stap 6 Zet de pot op een plek waar je hem niet vergeten kunt. (keuken)
  7. Stap 7 Roer vervolgens 2 keer per dag alles door en sluit weer af. Na ongeveer een week zie je het gistingsproces op gang komen.
  8. Stap 8 Na een maand kun je de appels door een filter of een kaasdoek drukken . Giet de opgevangen azijn in een schoon flesje en geniet ervan.
  9. Stap 9 Meet eventueel de PH waarde.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Deze appelazijn blijft licht troebel en kun je natuurlijk niet vergelijken met de appelazijn uit de winkel. De smaak is echter heerlijk.

Als je een appeltaart maakt, bewaar eventueel de schillen en de klokhuizen en ga als zoals beschreven te werk.

Deze azijn is minder lekker voor consumptie, maar ideaal voor van alles en nog wat.

Ik heb strookjes gekocht om de zuurgraad te meten. Zie foto.

30 porties is een fictief getal.

Zoek dan op: 30 verrassende manieren om appelazijn te gebruiken.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 378 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 30 oktober 2024

Tip

Deze appelazijn blijft licht troebel en kun je natuurlijk niet vergelijken met de appelazijn uit de winkel. De smaak is echter heerlijk.

Als je een appeltaart maakt, bewaar eventueel de schillen en de klokhuizen en ga als zoals beschreven te werk.

Deze azijn is minder lekker voor consumptie, maar ideaal voor van alles en nog wat.

Ik heb strookjes gekocht om de zuurgraad te meten. Zie foto.

30 porties is een fictief getal.

Zoek dan op: 30 verrassende manieren om appelazijn te gebruiken.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 3 kcal
Vetten 0 g
waarvan verzadigde vetzuren 0 g
Koolhydraten 0.1 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0 g
Eiwitten 0 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account