Het meest bekende gebak van Nederland verpakt in een potje voor op een beschuitje of boterham. Want, wie houdt er nu niet van die smaak? In onze tuin groeit een sierappelboom met eetbare appeltjes met een fijne smaak. Biologisch. Het vruchtvlees is licht rood. Geschikt om uit het vuistje te eten, als moes en binnenkort maak ik er appelazijn van. Dit recept is genoeg voor 4 potten en een restje.
*** Spoel potjes en deksels even warm af. Zet deksels en potjes los van elkaar in een oven op een rooster. Stel de oven in op 150 graden en laat de potjes nog circa 15 minuten in de oven staan, als de oven op de juiste temperatuur is. Zet de oven uit en laat de potjes tot gebruik in de oven staan .
Varieer met smaakjes en noten.
Bewaar aangebroken potjes liefst in de koelkast.
De appeltjes die ik gebruik zijn redelijk klein. Daardoor wordt de schiltijd langer. Die 20 minuten is een grove indicatie.
*** Spoel potjes en deksels even warm af. Zet deksels en potjes los van elkaar in een oven op een rooster. Stel de oven in op 150 graden en laat de potjes nog circa 15 minuten in de oven staan, als de oven op de juiste temperatuur is. Zet de oven uit en laat de potjes tot gebruik in de oven staan .
Varieer met smaakjes en noten.
Bewaar aangebroken potjes liefst in de koelkast.
De appeltjes die ik gebruik zijn redelijk klein. Daardoor wordt de schiltijd langer. Die 20 minuten is een grove indicatie.
Energie | 95 kcal |
---|---|
Vetten | 1.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.1 g |
Koolhydraten | 20.8 g |
waarvan suikers | 18.5 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 0.5 g |
Zout | 0 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept