Appeltaart jam met pecannoten

(Nog geen beoordelingen)

Het meest bekende gebak van Nederland verpakt in een potje voor op een beschuitje of boterham. Want, wie houdt er nu niet van die smaak? In onze tuin groeit een sierappelboom met eetbare appeltjes met een fijne smaak. Biologisch. Het vruchtvlees is licht rood. Geschikt om uit het vuistje te eten, als moes en binnenkort maak ik er appelazijn van. Dit recept is genoeg voor 4 potten en een restje.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Gesteriliseerde potjes en deksels ***
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Mes

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Doe appelsap, de appelstukjes, sap van een citroen, het kaneelstokje, rozijnen en eventueel de rum in een grote pan.
  2. Stap 2 Roer alles om en breng aan de kook.
  3. Stap 3 Laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Stap 4 Haal het kaneelstokje eruit en stamp de appelprut met een pureestamper eventueel wat fijner. Voeg het kaneelstokje weer toe.
  5. Stap 5 Voeg de geleisuiker en de pecannoten toe en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Stap 6 Vul een aantal gesteriliseerde *** potjes met de jam. Zet ze 15 minuutjes ondersteboven, zodat ze vacuüm kunnen trekken. Bewaar de jam op een koele donkere plaats en geniet ervan.

Tip

*** Spoel potjes en deksels even warm af. Zet deksels en potjes los van elkaar in een oven op een rooster. Stel de oven in op 150 graden en laat de potjes nog circa 15 minuten in de oven staan, als de oven op de juiste temperatuur is. Zet de oven uit en laat de potjes tot gebruik in de oven staan .

Varieer met smaakjes en noten.

Bewaar aangebroken potjes liefst in de koelkast.

De appeltjes die ik gebruik zijn redelijk klein. Daardoor wordt de schiltijd langer. Die 20 minuten is een grove indicatie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 159 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 24 september 2024

Tip

*** Spoel potjes en deksels even warm af. Zet deksels en potjes los van elkaar in een oven op een rooster. Stel de oven in op 150 graden en laat de potjes nog circa 15 minuten in de oven staan, als de oven op de juiste temperatuur is. Zet de oven uit en laat de potjes tot gebruik in de oven staan .

Varieer met smaakjes en noten.

Bewaar aangebroken potjes liefst in de koelkast.

De appeltjes die ik gebruik zijn redelijk klein. Daardoor wordt de schiltijd langer. Die 20 minuten is een grove indicatie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 95 kcal
Vetten 1.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1 g
Koolhydraten 20.8 g
waarvan suikers 18.5 g
Vezels 1 g
Eiwitten 0.5 g
Zout 0 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account