Ovenschotel met geraspte aardappel, champignons, paprika en getopt met kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Geraspte aardappel op smaak gemaakt met ei, Italiaanse kruiden, nootmuskaat en Griekse yoghurt. Daarop een topping van champignons, paprika, ui en knoflook en gegarneerd met kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    1 uur 5 min
  • Totaal
    1 uur 25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan of wok
  • Snijplank
  • Mes
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Stap 2 Vet een ovenschotel dun in.
  3. Stap 3 Zet de geraspte aardappel onder water om het zetmeel af te spoelen. Knijp de aardappelrasp goed uit en doe in een kom.
  4. Stap 4 Voeg de eitjes, Griekse yoghurt, peper, zout, nootmuskaat en de Italiaanse kruiden toe.
  5. Stap 5 Werk met een lepel of schone handen alles goed door elkaar.
  6. Stap 6 Vul de de ingevette ovenschaal mee en strijk glad.
  7. Stap 7 Zet voor 50 minuten in het midden van de oven.
  8. Stap 8 Neem een hapjespan, vet deze dun in en voeg de champignons toe. Bak totdat ze bruin zijn en vocht afgeven.
  9. Stap 9 Voeg de ui toe en bak enkele minuten mee.
  10. Stap 10 Voeg paprika bosui en knoflook toe en bak af en toe roerend 6-10 minuten. Breng dit geheel op smaak met peper en zout .
  11. Stap 11 Leg deze topping na 50 minuten op de aardappelrasp. Bestrooi met kaas en zet nogmaals 15 minuten in de oven.
  12. Stap 12 Bestrooi met de bieslook en tafel lekker.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

In plaats van Griekse yoghurt is een lepel crème fraîche ook lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
Lidy
Lidy
370 recepten
  • Donateur
  • 2762 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 29 oktober 2024

Tip

In plaats van Griekse yoghurt is een lepel crème fraîche ook lekker.

Voedingswaarden

Per portie
7 / 10
Goed gebalanceerd

Deze ovenschotel is een gebalanceerde keuze, met een mooie hoeveelheid groenten zoals paprika en champignons die vitamines en vezels leveren. De aardappelen zorgen voor energie en de eieren en Griekse yoghurt voor eiwitten. De toevoeging van kaas maakt het gerecht extra smakelijk, maar let hierbij wel op het vet- en zoutgehalte door eventueel een magerdere variant te kiezen en zuinig te zijn met extra zout. Over het algemeen een voedzaam gerecht.

Energie 527 kcal
Vetten 24.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 9.5 g
Koolhydraten 58.9 g
waarvan suikers 8.5 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 21.8 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account