Geraspte aardappel op smaak gemaakt met ei, Italiaanse kruiden, nootmuskaat en Griekse yoghurt. Daarop een topping van champignons, paprika, ui en knoflook en gegarneerd met kaas.
In plaats van Griekse yoghurt is een lepel crème fraîche ook lekker.
In plaats van Griekse yoghurt is een lepel crème fraîche ook lekker.
Deze ovenschotel is een gebalanceerde keuze, met een mooie hoeveelheid groenten zoals paprika en champignons die vitamines en vezels leveren. De aardappelen zorgen voor energie en de eieren en Griekse yoghurt voor eiwitten. De toevoeging van kaas maakt het gerecht extra smakelijk, maar let hierbij wel op het vet- en zoutgehalte door eventueel een magerdere variant te kiezen en zuinig te zijn met extra zout. Over het algemeen een voedzaam gerecht.
Energie | 527 kcal |
---|---|
Vetten | 24.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 9.5 g |
Koolhydraten | 58.9 g |
waarvan suikers | 8.5 g |
Vezels | 7.2 g |
Eiwitten | 21.8 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept