Ovenschotel koolraap met aardappel, gekaramelliseerde uien en kaas

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Koolraap is een vergeten groente die langzamerhand weer meer gegeten gaat worden. Je kunt koolraap op veel manieren klaarmaken. Deze ovenschotel is vegetarisch met gekaramelliseerde uien, room en kaas.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pannen
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien op een lage warmtebron lichtbruin. Schep de uien regelmatig om. Strooi tegen het einde van de baktijd wat suiker over de uien en bak ze nog 2 minuten.
  3. Stap 3 Kook de blokjes koolraap beetgaar in water met zout. Laat de koolraap goed uitlekken in een vergiet.
  4. Stap 4 Kook de blokjes aardappel gaar in water met zout. Giet de aardappelen goed af en laat ze met de koolraap uitlekken in een vergiet.
  5. Stap 5 Meng de aardappelen, koolraap en de gekaramelliseerde uien door elkaar. Doe dit over in een ovenschaal.
  6. Stap 6 Meng de helft van de kaas, stroop en mosterd met de kookroom en giet dit mengsel over de inhoud van de ovenschaal. Strooi de rest van de kaas over de ovenschaal.
  7. Stap 7 Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de inhoud een mooie goudbruine kleur heeft gekregen,
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Ook lekker met gebakken prei in plaats van gebakken uien.

Voor vleesliefhebbers: lekker met een karbonade, speklapje of een balletje gehakt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2381 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Ook lekker met gebakken prei in plaats van gebakken uien.

Voor vleesliefhebbers: lekker met een karbonade, speklapje of een balletje gehakt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 483 kcal
Vetten 24.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.2 g
Koolhydraten 56.7 g
waarvan suikers 23.2 g
Vezels 7.6 g
Eiwitten 11.1 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account