Stap 1
Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en chilipeper toe. Bak tot de ui glazig is geworden. Ongeveer 5 minuten.
Stap 2
Verhoog het vuur iets en voeg de cherrytomaatjes toe. Bak tot de tomaten hun vorm hebben verloren en een saus beginnen te vormen. Ongeveer 5 minuten. Voeg nu de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Verlaag dan het vuur tot laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
Stap 3
Terwijl de saus suddert breng je een grote pan met licht gezouten water aan de kook op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe en kook tot de gnocchi naar het oppervlak drijven. Ongeveer 2 tot 3 minuten. Giet de gnocchi voorzichtig af en plaats ze in een serveerschaal.
Stap 4
Roer de basilicum en olijven door de sudderende saus en kook één minuut. Giet de saus over de afgegoten gnocchi en bestrooi met Parmezaanse kaas om te serveren.
Deel jouw kookkunsten
Heb je plezier gehad tijdens het koken? Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept