Snickerdoodles

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Snickerdoodles zijn zachte koekjes gerold in kaneelsuiker, wat zorgt voor een knapperige en kruidige buitenkant. Oorspronkelijk uit het 19e-eeuwse New England in de VS, zijn ze dankzij hun eenvoudige recept wereldwijd geliefd.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
48
  1. Kaneel-suiker coating

Benodigdheden

  • Oven
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Stap 2 Klop de suiker, boter, shortening, eieren en vanille-extract in een grote kom tot een glad en romig mengsel.
  3. Stap 3 Meng in een aparte kom de bloem, wijnsteen, bakpoeder en zout. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan de natte ingrediënten en meng tot het 1 geheel is. Let op dat je niet te lang doorgaat.
  4. Stap 4 Vorm het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot.
  5. Stap 5 Meng de suiker en kaneel in een kleine kom of diepvrieszak met ritssluiting om de kaneel-suiker coating te maken.
  6. Stap 6 Rol of schud de deegballetjes in het kaneel-suikermengsel zodat ze goed bedekt zijn.
  7. Stap 7 Plaats de deegballetjes met een tussenruimte van 5 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje aan, zodat de wat platter worden.
  8. Stap 8 Bak in de voorverwarmde oven tot ze stevig zijn, maar niet te hard. Ongeveer 8 tot 10 minuten.
  9. Stap 9 Haal uit de oven en leg direct op een rooster om af te laten koelen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Bewaar de snickerdoodles tot maximaal vijf dagen in een luchtdichte verpakking.

Je kunt gebakken en ongebakken snickerdoodles invriezen voor later gebruik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 328 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 28 oktober 2024

Tip

Bewaar de snickerdoodles tot maximaal vijf dagen in een luchtdichte verpakking.

Je kunt gebakken en ongebakken snickerdoodles invriezen voor later gebruik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 92 kcal
Vetten 4 g
waarvan verzadigde vetzuren 2 g
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 7 g
Vezels 0 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account