Ui, knoflook en rul gebakken gehakt. Daarbij paprika, champignons en sperzieboontjes en dat alles overgoten met een snelle zelf gemaakte pindasaus.
Maak mijn snelle pindasaus of neem kant en klare saus uit een pakje.
Maak mijn snelle pindasaus of neem kant en klare saus uit een pakje.
Dit gerecht is een redelijk gezonde keuze dankzij de flinke portie groenten, zoals paprika, champignons en sperziebonen, die zorgen voor vezels en vitamines. De zelfgemaakte pindasaus is een pluspunt vergeleken met kant-en-klare varianten, hoewel de huisgemaakte versie ook toegevoegde suiker bevat via ketjap en basterdsuiker, en pindakaas vet en calorieën toevoegt. Het gehakt, zeker als het deels half-om-half is, kan het vetgehalte van de maaltijd verhogen. Voor een nog gezondere maaltijd, kies voor mager rundergehakt, gebruik pindakaas zonder toegevoegde suikers of vetten en verminder de toegevoegde suiker in de saus.
Energie | 538 kcal |
---|---|
Vetten | 18.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.6 g |
Koolhydraten | 76.8 g |
waarvan suikers | 15.7 g |
Vezels | 5.6 g |
Eiwitten | 18 g |
Zout | 2.9 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept