Oosters gehakt pannetje met pindasaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Ui, knoflook en rul gebakken gehakt. Daarbij paprika, champignons en sperzieboontjes en dat alles overgoten met een snelle zelf gemaakte pindasaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes
  • Pannen

Bereiding

  1. Stap 1 Giet de boontjes af en zet opzij. Bewaar het kookwater (100 ml).
  2. Stap 2 Verwarm de olie, voeg de ui en knoflook toe en fruit enkele minuten.
  3. Stap 3 Voeg het gehakt toe en bak gaar, bruin en rul. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze van de beschrijving gaar.
  4. Stap 4 Voeg champignons en paprika toe aan de pan en bak mee tot beetgaar.
  5. Stap 5 Maak de pindasaus. Neem 100 ml kookvocht van de boontjes, roer 1 el citroensap, 15 ml ketjap, 50 gram pindakaas, mespuntje knoflookpoeder, 0,5 tl gemberpoeder 0,5 tl sambal badjak, 1 tl basterdsuiker toe, roer door en breng aan de kook. Maar even doorkoken.
  6. Stap 6 Voeg de boontjes en de pindasaus toe aan de pan, warm even goed door en serveer met de rijst en eventueel wat kroepoek.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Maak mijn snelle pindasaus of neem kant en klare saus uit een pakje.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 322 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 26 oktober 2024

Tip

Maak mijn snelle pindasaus of neem kant en klare saus uit een pakje.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 538 kcal
Vetten 18.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.6 g
Koolhydraten 76.8 g
waarvan suikers 15.7 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 18 g
Zout 2.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account