Romanesco met ansjovis-olijvensaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Romanesco is een familielid van bloemkool en broccoli. Wij eten dit regelmatig. De romanesco met de ansjovis-olijvensaus smaakte ons uitstekend. We gaan dit zeker vaker eten.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pannen
  • Vergiet
  • Citruspers

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de olie in een pannetje en laat de ansjovis (met olie) op een lage warmtebron smelten.
  2. Stap 2 Meng het citroensap, de plakjes olijven, peterselie, kappertjes en de chilivlokken erdoor.
  3. Stap 3 Kook de roosjes romanesco in een paar minuten beetgaar in water met weinig zout. Laat de romanesco goed uitlekken in een vergiet. Doe de romanesco over in een schaal.
  4. Stap 4 Verdeel de saus over de warme beetgare romanesco.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De chilivlokken kun je weglaten als je niet van erg pittig houdt.

Snij de ansjovis vooraf in kleine stukken, dan smelt de vis sneller.

Ook lekker met wat fijn gesneden gedroogde tomaatjes op olie.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 408 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 oktober 2024

Tip

De chilivlokken kun je weglaten als je niet van erg pittig houdt.

Snij de ansjovis vooraf in kleine stukken, dan smelt de vis sneller.

Ook lekker met wat fijn gesneden gedroogde tomaatjes op olie.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 123 kcal
Vetten 8.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 7.7 g
waarvan suikers 2.4 g
Vezels 3 g
Eiwitten 5.2 g
Zout 1.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account