Romanesco is een familielid van bloemkool en broccoli. Wij eten dit regelmatig. De romanesco met de ansjovis-olijvensaus smaakte ons uitstekend. We gaan dit zeker vaker eten.
De chilivlokken kun je weglaten als je niet van erg pittig houdt.
Snij de ansjovis vooraf in kleine stukken, dan smelt de vis sneller.
Ook lekker met wat fijn gesneden gedroogde tomaatjes op olie.
De chilivlokken kun je weglaten als je niet van erg pittig houdt.
Snij de ansjovis vooraf in kleine stukken, dan smelt de vis sneller.
Ook lekker met wat fijn gesneden gedroogde tomaatjes op olie.
Dit bijgerecht heeft een sterke basis dankzij de romanesco, een groente boordevol vitamines en vezels. Ook de olijfolie en ansjovis dragen bij met gezonde vetten en omega-3 vetzuren. Het gerecht is dus rijk aan goede voedingsstoffen. Het belangrijkste aandachtspunt is het zoutgehalte: ansjovis, olijven en kappertjes bevatten van nature of door conservering veel zout. Hierdoor kan het gerecht, ondanks de gezonde ingrediënten, toch behoorlijk zout zijn, wat de gezondheidsscore iets drukt. Het is een smaakvolle keuze, maar het is goed om hiermee rekening te houden binnen een gebalanceerd dieet.
Energie | 123 kcal |
---|---|
Vetten | 8.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 1.3 g |
Koolhydraten | 7.7 g |
waarvan suikers | 2.4 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 1.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept