Verrukkelijke romige aardappel-paddenstoelenpuree

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

In deze lekkere romige aardappelpuree heb ik gebakken koningsoesterzwammen en champignons verwerkt. De aardappelpuree is romig door de crème fraîche die ik erin verwerkt heb.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze nog even goed droog stomen.
  2. Stap 2 Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Maak hiervan met de crème fraîche en een scheutje melk een lekkere smeuïge aardappelpuree. Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat
  3. Stap 3 Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin eerst de reepjes koningsoesterzwam 3 paar minuten. Voeg dan de champignons eraan toe en bak de beide paddenstoelen lichtbruin. Bak op het laatst de sjalot-snippers nog even mee. Maak op smaak met peper, zout en gedroogde tijm.
  4. Stap 4 Meng de paddenstoelen door de aardappelpuree. en doe dit over in een schaal.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de gekaramelliseerde witlof, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht. Je kunt de aardappel-paddenstoelenpuree ook overdoen in een ovenschaal. Bestrooien met kaas en nog even in de oven gratineren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 271 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld de gekaramelliseerde witlof, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht. Je kunt de aardappel-paddenstoelenpuree ook overdoen in een ovenschaal. Bestrooien met kaas en nog even in de oven gratineren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 298 kcal
Vetten 15.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 31.3 g
waarvan suikers 4 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 6.9 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account