Mijn eigen recept van gekaramelliseerde witlof

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Sinds we een aantal jaren terug voor het eerste gekaramelliseerde witlof hebben gegeten willen we eigenlijk niet meer anders. De witlof krijgt zo een eigen smaak. Zo lust iedereen toch witlof?

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Hapjespan of grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Smelt de boter in de hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de sjalotsnippers glazig.
  2. Stap 2 Leg de repen witlof naast elkaar in de gesmolten boter met sjalot. Kruid de witlof met peper, zout, nootmuskaat en de gedroogde tijm.
  3. Stap 3 Laat de witlof op niet al te hoge warmtebron zachtjes bakken. Keer de witlof regelmatig om. Voeg na ongeveer 10 minuten bakken de sojasaus toe en strooi de suiker over de witlof. Laat de witlof nog plm. 5 minuten zachtjes bakken.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De witlof is erg lekker met aardappelpuree en gekookte eieren.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 438 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

De witlof is erg lekker met aardappelpuree en gekookte eieren.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 129 kcal
Vetten 7.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 14.2 g
waarvan suikers 4.4 g
Vezels 8.3 g
Eiwitten 4.7 g
Zout 2.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account