Gegrilde gemarineerde tonijnsteak

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Wij eten heel graag verse tonijnsteak. De vis is snel klaar. Je kunt de tonijn kort bakken of grillen. Ik heb de tonijn vooraf gemarineerd en in de contactgrill gegrild. In één woord HEERLIJK.

  • Voorbereiding
    2 uur
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    2 uur 5 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grillpan of contact-grill

Bereiding

  1. Stap 1 Maak een marinade van de olijfolie, citroensap, Provençaalse kruiden en knoflook.
  2. Stap 2 Kruid de tonijnsteaks met peper en zout en leg de tonijn ongeveer 2 uur in de marinade. Keer de tonijn tijdens de marinade-tijd af en toe om.
  3. Stap 3 Verhit de contact-grill of grillpan en grilleer de tonijnsteaks ongeveer 4 minuten afhankelijk van de dikte. De tonijn mag niet helemaal door gebakken zijn. De marinade wordt niet bewaard.
  4. Stap 4 Garneer de vis met wat gehakte verse peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

De tonijn kan ook in de pan gebakken worden.

Erg lekker met tomaat-kappertjessaus.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 317 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

De tonijn kan ook in de pan gebakken worden.

Erg lekker met tomaat-kappertjessaus.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 369 kcal
Vetten 13 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.4 g
Koolhydraten 0.8 g
waarvan suikers 0.1 g
Vezels 0.2 g
Eiwitten 60.6 g
Zout 0.7 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account