Tomaat-kappertjessaus

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze tomaat-kappertjessaus is niet alleen erg lekker bij gegrilde vis, maar ook bij pasta.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Steelpan of kleine pan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een kleine pan en bak hierin de knoflook 1 minuut.
  2. Stap 2 Voeg de uitgelekte kappertjes eraan toe en bak deze heel even mee.
  3. Stap 3 Voeg de tomatenpolpa en de Provençaalse kruiden eraan toe. Roer alles door en breng de saus langzaam aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken,
  4. Stap 4 Maak de saus op smaak met citroensap, peper, zout en een extra eetlepel olijfolie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Kan ook met gedroogde tijm of oregano.

In plaats van tomatenpolpa ook lekker met verse rijpe tomatenblokjes.

Deze saus smaakt lekker bij mijn gegrilde tonijnsteaks, maar ook bij andere gebakken vissoorten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 293 keer bekeken
  • 3 keer bewaard
  • 15 oktober 2024

Tip

Kan ook met gedroogde tijm of oregano.

In plaats van tomatenpolpa ook lekker met verse rijpe tomatenblokjes.

Deze saus smaakt lekker bij mijn gegrilde tonijnsteaks, maar ook bij andere gebakken vissoorten.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 81 kcal
Vetten 7.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 1 g
Koolhydraten 4.1 g
waarvan suikers 2.2 g
Vezels 1 g
Eiwitten 1 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account