Husselpot van sperziebonen, doperwten, aardappel met spek-uiensaus

(Nog geen beoordelingen)

Ik wil dit geen stamppot noemen omdat alleen de aardappelen gestampt zijn. Daarom noem ik het een husselpot van verse sperziebonen, doperwten, paprika en aardappelpuree, Erbij een verrukkelijke spek-uiensaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    15 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan
  • Vergiet
  • Aardappelstamper

Bereiding

  1. Stap 1 Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook de aardappelen gaar. Kook de stukjes paprika aan het einde van de kooktijd heel even mee. Laat de aardappelen goed uitdampen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper en maak hiervan een luchtige puree met melk en een klontje boter.
  2. Stap 2 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Bak de uien mee tot lichtbruin. Voeg de roomkaas eraan toe en laat de kaas langzaam smelten op het spek en de uien.
  3. Stap 3 Hussel de beetgare sperziebonen, goed uitgelekte doperwten, paprika en aardappelpuree door elkaar. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus. Zorg ervoor dat de husselpot goed warm is.
  4. Stap 4 Doe de helft van de spek-uiensaus door de husselpot en serveer de rest van de saus erbij.

Tip

In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen gebruiken.

In plaats van doperwten uit blik zijn verse doperwten of diepvrieserwten nog lekkerder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 73 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 14 oktober 2024

Tip

In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen gebruiken.

In plaats van doperwten uit blik zijn verse doperwten of diepvrieserwten nog lekkerder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 452 kcal
Vetten 11.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 69.1 g
waarvan suikers 15.3 g
Vezels 14.2 g
Eiwitten 21.9 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account