Ik wil dit geen stamppot noemen omdat alleen de aardappelen gestampt zijn. Daarom noem ik het een husselpot van verse sperziebonen, doperwten, paprika en aardappelpuree, Erbij een verrukkelijke spek-uiensaus.
In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen gebruiken.
In plaats van doperwten uit blik zijn verse doperwten of diepvrieserwten nog lekkerder.
In plaats van sperziebonen kun je ook snijbonen gebruiken.
In plaats van doperwten uit blik zijn verse doperwten of diepvrieserwten nog lekkerder.
Dit gerecht scoort een 6. Het bevat een mooie hoeveelheid groenten zoals sperziebonen, doperwten en paprika, wat positief is voor de vezel- en vitamine-inname. De aanwezigheid van (magere) spekreepjes, roomkaas en boter zorgt echter voor extra verzadigd vet en zout. Hoewel de hoeveelheden van deze vettere ingrediënten per persoon niet extreem hoog zijn, maken ze het gerecht minder mager dan mogelijk, vandaar een gemiddelde score.
Energie | 452 kcal |
---|---|
Vetten | 11.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.4 g |
Koolhydraten | 69.1 g |
waarvan suikers | 15.3 g |
Vezels | 14.2 g |
Eiwitten | 21.9 g |
Zout | 1.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept