Penne met Champignons en Walnotenpesto

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Dit is een heerlijk en smaakvol gerecht dat perfect past bij de herfst. Het recept combineert sappige champignons met een romige, zelfgemaakte walnotenpesto voor een voedzame en smaakvolle maaltijd.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6
  1. Pasta
  2. Walnotenpesto

Benodigdheden

  • Hakmolen
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Stap 2 Rooster de walnoten in een kleine koekenpan op laag vuur zonder boter of olie. Roer en schud de pan totdat de walnoten geurend en geroosterd zijn. Ongeveer 5 minuten.
  3. Stap 3 Doe alle ingrediënten voor de walnootpesto in een hakmolen en maal tot het grotendeels glad is.
  4. Stap 4 Verwarm de boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze 8-10 minuten, tot ze diep goudbruin zijn.
  5. Stap 5 Voeg de pasta toe aan de pan en roer goed. Voeg vervolgens Parmezaanse kaas, peper, zout en verse peterselie (of andere kruiden) naar smaak toe.
  6. Stap 6 Verdeel de pasta over 4-6 kommen en bedek met een flinke lepel walnootpesto of roer direct door de pasta.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Dit recept bevat veel vet, voornamelijk door de walnoten, boter en Parmezaanse kaas. Als je het wat lichter wilt maken kun je beginnen met het weglaten van de Parmezaanse kaas.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 255 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 13 oktober 2024

Tip

Dit recept bevat veel vet, voornamelijk door de walnoten, boter en Parmezaanse kaas. Als je het wat lichter wilt maken kun je beginnen met het weglaten van de Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 802 kcal
Vetten 57.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 14 g
Koolhydraten 54.6 g
waarvan suikers 5.4 g
Vezels 6.6 g
Eiwitten 23.8 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account