Herfstige Kiphachee

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Paddenstoelen en champignons ze horen bij de herfst. Lekker in een romige soep of in deze hachee, die door de toevoeging van kip snel klaar is.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Hapjespan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kommetje

Bereiding

  1. Stap 1 Zet alles klaar. Verwarm de olie in een grote hapjespan. Bak de kipblokjes in enkele minuten om en om bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
  2. Stap 2 Voeg de uien toe aan de rest van de olie (of voeg nog wat toe) en bak deze op middelhoog vuur circa 8 minuten. Voeg de tijm toe. Maal er wat peper over.
  3. Stap 3 Voeg de paddenstoelen (en de reepjes paprika toe) en bak ze mee, totdat ze glanzen en vocht afgeven. Voeg de knoflook toe en bak even mee.
  4. Stap 4 Vervolgens de runderbouillon erbij en de kip en laat dan pruttelen totdat de paddenstoelen voor jou de juiste gaarheid hebben.
  5. Stap 5 Voeg de demi crème fraîche en de mosterd toe en roer alles goed door.
  6. Stap 6 Breng aan de kook en voeg in porties delen maizenapapje toe om de juiste dikte te krijgen.
  7. Stap 7 Roer de helft van de peterselie door de hachee. Proef en voeg zo nodig nog peper, mosterd en een kneepje citroensap toe. Serveer de hachee met rijst, pasta of gekookte mini krieltjes. Bestrooi vlak voor serveren met de rest van de peterselie.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Rode of gele paprika heb ik toegevoegd vanwege de contrasterende kleur.

In plaats van gemengde paddenstoelen zijn kastanje champignons ook erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3700 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 11 oktober 2024

Tip

Rode of gele paprika heb ik toegevoegd vanwege de contrasterende kleur.

In plaats van gemengde paddenstoelen zijn kastanje champignons ook erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 404 kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.9 g
Koolhydraten 27.9 g
waarvan suikers 9.7 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 28.6 g
Zout 0.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account