Deze havermout lijkt op het eten van een smeuïge brownie als ontbijt, maar dan gelukkig wel gezond! Dit veganistische ontbijt wordt gemaakt met havermout, banaan en amandelmelk. Het wordt vervolgens in een blender gemengd en daarna in de oven gebakken. Je kunt het cacaopoeder weglaten en naar smaak verschillende notenpasta's of fruit toevoegen voor andere smaakbelevingen.
Dit recept voor baked oats is een redelijk gezonde ontbijtoptie. De basis van havermout, banaan en amandelmelk levert vezels, vitaminen en mineralen. Echter, de toevoeging van ahornsiroop en chocoladedruppels verhoogt het suikergehalte, wat de gezondheidsscore iets verlaagt. Desondanks is het, zeker vergeleken met een traditionele brownie of veel andere zoete ontbijtgranen, een voedzame keuze die zorgt voor een verzadigd gevoel.
Energie | 379 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 72 g |
waarvan suikers | 23 g |
Vezels | 10 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 1.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept