Vegan Chocolade Baked Oats (Havermout)

5 (1 beoordeling)

Deze havermout lijkt op het eten van een smeuïge brownie als ontbijt, maar dan gelukkig wel gezond! Dit veganistische ontbijt wordt gemaakt met havermout, banaan en amandelmelk. Het wordt vervolgens in een blender gemengd en daarna in de oven gebakken. Je kunt het cacaopoeder weglaten en naar smaak verschillende notenpasta's of fruit toevoegen voor andere smaakbelevingen.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min
Vegan Chocolade Baked Oats (Havermout)
Havermout was een van de eerste voedingsmiddelen die door de NASA astronauten in de ruimte werd gegeten vanwege zijn voedingswaarde en gemakkelijke bereiding.

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Spuit twee ramekins (eenpersoons ovenschaaltjes) in met kookspray op de bodem en de zijkanten.
  2. Stap 2 Mix de havermout, amandelmelk, banaan, cacaopoeder, ahornsiroop, bakpoeder, vanille-extract en zout in een blender. Mix tot het een glad geheel is. Vul de schaaltjes met het mengsel en strooi over elk 1 eetlepel chocolade druppels.
  3. Stap 3 Bak in de voorverwarmde oven tot het stevig is, ongeveer 25 minuten.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 277 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 15 januari 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 379 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 72 g
waarvan suikers 23 g
Vezels 10 g
Eiwitten 9 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account