Slowcooker Broodje Bal

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze broodjes gehaktbal uit de slowcooker zijn uitzonderlijk mals en smaakvol dankzij het langzame garen in de pastasaus. Perfect voor een eenvoudige maar smakelijke maaltijd die ook nog eens in te vriezen is voor later gebruik.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    3 uur 5 min
  • Totaal
    3 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
8

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Oven
  • Kommen

Bereiding

  1. Stap 1 Klop twee grote eieren lichtjes in een kleine kom.
  2. Stap 2 Meng in een aparte kleine kom het paneermeel, de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout.
  3. Stap 3 Doe het rundergehakt in een grote kom samen met het geklopte ei, het paneermengsel en de melk.
  4. Stap 4 Meng de ingrediënten met je handen. Zorg ervoor dat je het vlees niet te veel kneedt.
  5. Stap 5 Vorm het gehakt in 24 gehaktballen. Ongeveer 3 eetlepels per gehaktbal.
  6. Stap 6 Plaats de helft van de gehaktballen in één laag op de bodem van een slowcooker en bedek met de helft van de saus.
  7. Stap 7 Voeg de rest van de gehaktballen toe en bedek met de resterende saus.
  8. Stap 8 Kook de gehaktballen drie uur op hoog of zes uur op laag.
  9. Stap 9 Roer de gehaktballen en saus zodat alles goed gemengd is.
  10. Stap 10 Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  11. Stap 11 Plaats de broodjes op een bakplaat of in een ovenschaal.
  12. Stap 12 Vul elk broodje met drie gehaktballen en lepel wat saus over de gehaktballen.
  13. Stap 13 Bestrooi elk broodje met een beetje geraspte mozzarella.
  14. Stap 14 Bak de broodjes bal ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de randen van de broodjes geroosterd zijn.
  15. Stap 15 Geniet van de broodjes terwijl ze nog warm zijn!
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Gebruik je favoriete saus voor extra smaak.

De gehaktballen en saus zijn prima in te vriezen voor later gebruik.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 2234 keer bekeken
  • 4 keer bewaard
  • 5 oktober 2024

Tip

Gebruik je favoriete saus voor extra smaak.

De gehaktballen en saus zijn prima in te vriezen voor later gebruik.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 573 kcal
Vetten 31.5 g
waarvan verzadigde vetzuren 11.3 g
Koolhydraten 37.1 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 3 g
Eiwitten 31.6 g
Zout 3.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account