Indiase Keema met Rundergehakt, Wortel & Aardappel

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Indiase Keema is een kruidig gerecht met rundergehakt, wortel en aardappel, doordrenkt met de rijke smaken van specerijen zoals kerrie, gember en knoflook. Het is een eenvoudig recept dat snel op tafel staat. Erg lekker met rijst!

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Om mee te serveren

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit 1 theelepel van de olie in een grote pan op hoog vuur.
  2. Stap 2 Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het rul en bruin.
  3. Stap 3 Haal het gehakt uit de pan, gooi al het vet weg en zet opzij.
  4. Stap 4 Verhit de resterende olie en bak de ui, knoflook en gember met wat peper en zout gedurende 8 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Stap 5 Voeg vervolgens de kerriepoeder, aardappel en wortels toe en bak nog enkele minuten.
  6. Stap 6 Roer de tomatenpuree, 500 milliliter water of groentebouillon, en het rundvlees erdoor.
  7. Stap 7 Kook op middelhoog vuur voor 20 minuten of tot de aardappelen zacht zijn.
  8. Stap 8 Serveer met basmati rijst, verse koriander en mango- of limoenchutney.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 396 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 3 oktober 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 347 kcal
Vetten 16.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.4 g
Koolhydraten 21.6 g
waarvan suikers 3.6 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 27.8 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account