Indiase Keema is een kruidig gerecht met rundergehakt, wortel en aardappel, doordrenkt met de rijke smaken van specerijen zoals kerrie, gember en knoflook. Het is een eenvoudig recept dat snel op tafel staat. Erg lekker met rijst!
Dit gerecht is een prima keuze, omdat het mager rundergehakt combineert met een goede portie groenten zoals wortel en ui, en gezonde specerijen. Het weggooien van overtollig vet na het bakken van het gehakt is een positief punt. Voor een nog gezondere maaltijd kun je letten op het zoutgehalte van de bouillon (of water gebruiken) en de hoeveelheid suiker in de eventueel geserveerde chutney.
Energie | 347 kcal |
---|---|
Vetten | 16.6 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.4 g |
Koolhydraten | 21.6 g |
waarvan suikers | 3.6 g |
Vezels | 4.6 g |
Eiwitten | 27.8 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept