Broodje champignonshoarma

(Nog geen beoordelingen)

Met de zelfgemaakte shoarmakruidenmix van Lidy aten wij dit smakelijke champignon-shoarmabroodje. In plaats van de knoflooksaus die vaak gebruikt wordt op zulke broodjes, namen wij truffelmayonaise. Zo'n broodje lusten we wel vaker.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
1

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Leg het broodje open op een bordje. Smeer beide zijden van het broodje in met wat truffelmayonaise. Leg aan beide zijden van het broodje een blaadje sla.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes champignons lichtbruin. Bak de sjalot-snippers even mee.
  3. Stap 3 Maak de champignons op smaak met de shoarmakruiden en de sojasaus,
  4. Stap 4 Verdeel de gebakken shoarma-champignons over het broodje. Verdeel er nog wat truffelmayonaise over en garneer het broodje met wat reepjes paprika. Klap het broodje een beetje dubbel.

Tip

Ook lekker met andere soorten paddenstoelen.

Neem in plaats van een gewoon broodje een pitabroodje.

In plaats van truffelmayonaise is knoflooksaus lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 79 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 oktober 2024

Tip

Ook lekker met andere soorten paddenstoelen.

Neem in plaats van een gewoon broodje een pitabroodje.

In plaats van truffelmayonaise is knoflooksaus lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 391 kcal
Vetten 24.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 6 g
Koolhydraten 32.7 g
waarvan suikers 3.9 g
Vezels 3.6 g
Eiwitten 9.4 g
Zout 1.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account