Poolse Selleriesalade (Surówka z Selera)

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Deze frisse selderij en appelsalade is een perfecte aanvulling op een traditionele Poolse maaltijd. De romige dressing van mayonaise en zure room maakt het geheel heerlijk smeuïg.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Totaal
    15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Grove rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Was de knolselderij en appel goed. Schil ze en rasp ze met een grove rasp.
  2. Stap 2 Voeg de mayonaise en zure room toe aan het geraspte mengsel.
  3. Stap 3 Meng alles goed door elkaar.
  4. Stap 4 Breng de salade op smaak met citroensap en zout.
  5. Stap 5 Het is het beste om de salade minstens een uur voor het serveren te bereiden zodat de smaken beter tot hun recht komen.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Probeer de salade eens met een snufje peper voor extra smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 355 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 1 oktober 2024

Tip

Probeer de salade eens met een snufje peper voor extra smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 171 kcal
Vetten 7.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 27.1 g
waarvan suikers 11.4 g
Vezels 4.1 g
Eiwitten 3 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account