Bloemkoolroosjes met Sinaasappelsaus

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept is een vegetarische variatie van een klassiek Aziatisch gerecht. Deze vegetarische variant verruilt kip voor knapperige bloemkool, overgoten met een unieke, smaakvolle sinaasappelsaus. Perfect voor een gezellige maaltijd die je smaakpapillen verwent.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Voor de saus

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Sauspan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met water. Zet apart.
  2. Stap 2 Verhit plantaardige olie in een grote kookpan of Dutch Oven op middelhoog vuur tot een temperatuur van 190 graden Celsius.
  3. Stap 3 Klop in een middelgrote kom maïzena, bakpoeder, zout, ei en bier samen.
  4. Stap 4 Werk in in meerdere porties. Dompel de bloemkool in het maïzenamengsel. Laat overtollige maïzena afdruipen.
  5. Stap 5 Doe de bloemkool in de pan met 5 of 6 stuks tegelijk. Frituur de roosjes tot ze gelijkmatig goudkleurig en knapperig zijn. Ongeveer 3-4 minuten. Leg ze op een met keukenpapier bedekt bord.
  6. Stap 6 Meng de bouillon, sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, knoflook, sinaasappelrasp, Sriracha, gember en maïzena samen in een grote sauspan op middelhoog vuur.
  7. Stap 7 Breng het mengsel aan de kook, verlaag het vuur en laat, al roerend, sudderen tot het iets is ingedikt. Ongeveer 2-3 minuten. Roer vervolgens de bloemkool door de saus.
  8. Stap 8 Serveer direct met rijst, gegarneerd met bosuitjes en sesamzaadjes.

Tip

Voor een volledig vegetarisch gerecht vervang je de kippenbouillon door groentebouillon.

Gebruik een Airfryer voor een minder vette bereiding van de bloemkool.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 85 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 september 2024

Tip

Voor een volledig vegetarisch gerecht vervang je de kippenbouillon door groentebouillon.

Gebruik een Airfryer voor een minder vette bereiding van de bloemkool.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 458 kcal
Vetten 16.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 67.1 g
waarvan suikers 13.6 g
Vezels 2.7 g
Eiwitten 7.9 g
Zout 2.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account