Chinese Kip met Sinaasappelsaus

(Nog geen beoordelingen)

Ontdek de heerlijke smaak van zelfgemaakte Chinese sinaasappelkip. Een populair gerecht in China en Amerika. Dit recept combineert knapperig gefrituurde kip met een heerlijke zoetzure sinaasappelsaus. Een maaltijd die net dat beetje extra biedt.

  • Voorbereiding
    40 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Voor de marinade

Benodigdheden

  • Kom
  • Diepvrieszak
  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak de marinade door kippenbouillon, sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, knoflook, sinaasappelschil, Sriracha, gember en witte peper te mengen in een grote kom.
  2. Stap 2 Meng de kip en 160 milliliter van de marinade in een grote diepvrieszak of kom en laat minimaal 30 minuten marineren. Hussel de zak af en toe even door elkaar.
  3. Stap 3 Verhit de resterende marinade in een sauspan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en roer een mengsel van 2 eetlepels maïzena en 2 eetlepels water erdoor. Kook al roerend tot het mengsel is ingedikt. Ongeveer 1-2 minuten. Houd warm.
  4. Stap 4 Dip de kipstukjes één voor één in de geklopte eieren en rol ze vervolgens door de resterende maïzena. Druk ze goed aan zodat het blijft plakken.
  5. Stap 5 Verhit plantaardige olie in een grote sauspan. Voeg de kip in porties toe om te frituren tot ze goudbruin en gaar zijn. Ongeveer 1-2 minuten per portie.
  6. Stap 6 Haal de kip uit de olie en laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
  7. Stap 7 Serveer de kip direct, overgoten met de marinade. Garneer met sesamzaadjes en bosuitjes.

Tip

Voor een extra knapperig resultaat kun je de kip een tweede keer dippen in maïzena voordat je deze frituurt.

Je kunt de kip het beste direct serveren om zo de knapperigheid te behouden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 86 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 september 2024

Tip

Voor een extra knapperig resultaat kun je de kip een tweede keer dippen in maïzena voordat je deze frituurt.

Je kunt de kip het beste direct serveren om zo de knapperigheid te behouden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 610 kcal
Vetten 21.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.7 g
Koolhydraten 58.6 g
waarvan suikers 28.5 g
Vezels 0.8 g
Eiwitten 44.1 g
Zout 3.1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account