Ontdek de heerlijke smaak van zelfgemaakte Chinese sinaasappelkip. Een populair gerecht in China en Amerika. Dit recept combineert knapperig gefrituurde kip met een heerlijke zoetzure sinaasappelsaus. Een maaltijd die net dat beetje extra biedt.
Voor een extra knapperig resultaat kun je de kip een tweede keer dippen in maïzena voordat je deze frituurt.
Je kunt de kip het beste direct serveren om zo de knapperigheid te behouden.
Voor een extra knapperig resultaat kun je de kip een tweede keer dippen in maïzena voordat je deze frituurt.
Je kunt de kip het beste direct serveren om zo de knapperigheid te behouden.
Dit gerecht met kipfilet scoort een 3 uit 10 op gezondheid. Hoewel kipfilet een magere eiwitbron is, wordt het in dit recept gefrituurd, wat veel ongezond vet toevoegt. De sinaasappelsaus bevat daarnaast een aanzienlijke hoeveelheid suiker en ook zout door de sojasaus. Ondanks het gebruik van vers sinaasappelsap, maken de bereidingswijze en de suiker- en zoutrijke saus dit gerecht meer een traktatie dan een regelmatig terugkerende gezonde maaltijd.
Energie | 610 kcal |
---|---|
Vetten | 21.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.7 g |
Koolhydraten | 58.6 g |
waarvan suikers | 28.5 g |
Vezels | 0.8 g |
Eiwitten | 44.1 g |
Zout | 3.1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept