Sperziebonensalade met flageolets en paprika

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijke en gezonde salade van gekookte sperziebonen, flageolets (groene kidneybonen) en stukjes paprika in een lekkere dressing met honing.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Pan
  • Schaaltje om de dressing te maken
  • Schaal
  • Vergiet of zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de sperziebonen, uisnippers, paprika en flageolets door elkaar.
  2. Stap 2 Klop van de beide soorten azijn, beide soorten olie, peper, zout. mosterd en honing een lekkere dressing.
  3. Stap 3 Meng de dressing door de groenten.
  4. Stap 4 Maak de salade een uur voor het opdienen klaar zodat de salade goed kan intrekken. Af en toe omscheppen.

Tip

De salade is de volgende dag ook nog lekker.

In plaats van stukjes paprika zijn gehalveerde kerstomaatjes ook lekker in deze salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 49 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 25 september 2024

Tip

De salade is de volgende dag ook nog lekker.

In plaats van stukjes paprika zijn gehalveerde kerstomaatjes ook lekker in deze salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 425 kcal
Vetten 21.8 g
waarvan verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 50 g
waarvan suikers 20.5 g
Vezels 18.9 g
Eiwitten 9.7 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account