Dit smakelijke gerecht is perfect voor een snelle, voedzame maaltijd in slechts 30 minuten. Het subtiel zoete en hartige gerecht is verrijkt met verse kruiden en krokante pinda's, geserveerd op een bedje van smeuïge kokosrijst.
Begin met de kokosrijst, want dit is het meest tijdrovende deel van het recept. Begin daarna met de bereiding van het varkensvlees.
Zorg dat al je ingrediënten klaar staan voordat je begint met koken. Zodra de olie heet is, gaat het namelijk snel.
Geef het varkensvlees de tijd om goed te karameliseren. Dit geeft het gerecht de kleverige textuur die je wilt.
Pas de smaak naar wens aan met extra Sriracha voor meer pittigheid of extra limoensap voor een frissere smaak.
Begin met de kokosrijst, want dit is het meest tijdrovende deel van het recept. Begin daarna met de bereiding van het varkensvlees.
Zorg dat al je ingrediënten klaar staan voordat je begint met koken. Zodra de olie heet is, gaat het namelijk snel.
Geef het varkensvlees de tijd om goed te karameliseren. Dit geeft het gerecht de kleverige textuur die je wilt.
Pas de smaak naar wens aan met extra Sriracha voor meer pittigheid of extra limoensap voor een frissere smaak.
Dit gerecht combineert verse ingrediënten zoals gember, knoflook en bosui met eiwitrijk varkensgehakt. De gezondheidswaarde wordt echter aanzienlijk verminderd door de grote hoeveelheid toegevoegde suiker (basterdsuiker). Bovendien kan het varkensgehakt, indien niet mager, en de kokosrijst (vaak bereid met volle kokosmelk) bijdragen aan een hoge inname van verzadigd vet. Om dit gerecht gezonder te maken, is het cruciaal om de suiker drastisch te reduceren, mager gehakt te gebruiken en te kiezen voor light kokosmelk.
Energie | 600 kcal |
---|---|
Vetten | 40 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 22 g |
Koolhydraten | 45 g |
waarvan suikers | 9 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 20 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept