Gember Limoen Varkensgehakt met Kokosrijst

(Nog geen beoordelingen)

Dit smakelijke gerecht is perfect voor een snelle, voedzame maaltijd in slechts 30 minuten. Het subtiel zoete en hartige gerecht is verrijkt met verse kruiden en krokante pinda's, geserveerd op een bedje van smeuïge kokosrijst.

  • Voorbereiding
    18 min
  • Bereiding
    12 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de kokosrijst zoals aangegeven in het desbetreffende recept.
  2. Stap 2 Verhit tijdens het koken van de rijst de olie op hoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de witte delen van de bosuitjes, knoflook, gember toe en bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
  3. Stap 3 Voeg het varkensvlees toe en gebruik een houten lepel om het om te rullen.
  4. Stap 4 Zodra het varkensvlees niet meer roze is, voeg je de basterdsuiker, limoensap en Sriracha toe en roer tot het gelijkmatig gemengd is. Laat het vlees vervolgens ongestoord 2 minuten bakken totdat het aan de onderkant karameliseert.
  5. Stap 5 Roer opnieuw en laat het vlees nog 1-2 minuten ongestoord bakken tot het opnieuw karamelliseert.
  6. Stap 6 Proef en breng eventueel op smaak met peper, zout en/of extra Sriracha.
  7. Stap 7 Serveer het warme gerecht over de kokosrijst, gegarneerd met jouw favoriete toppings. Eet smakelijk!

Tip

Begin met de kokosrijst, want dit is het meest tijdrovende deel van het recept. Begin daarna met de bereiding van het varkensvlees.

Zorg dat al je ingrediënten klaar staan voordat je begint met koken. Zodra de olie heet is, gaat het namelijk snel.

Geef het varkensvlees de tijd om goed te karameliseren. Dit geeft het gerecht de kleverige textuur die je wilt.

Pas de smaak naar wens aan met extra Sriracha voor meer pittigheid of extra limoensap voor een frissere smaak.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 100 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 23 september 2024

Tip

Begin met de kokosrijst, want dit is het meest tijdrovende deel van het recept. Begin daarna met de bereiding van het varkensvlees.

Zorg dat al je ingrediënten klaar staan voordat je begint met koken. Zodra de olie heet is, gaat het namelijk snel.

Geef het varkensvlees de tijd om goed te karameliseren. Dit geeft het gerecht de kleverige textuur die je wilt.

Pas de smaak naar wens aan met extra Sriracha voor meer pittigheid of extra limoensap voor een frissere smaak.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 600 kcal
Vetten 40 g
waarvan verzadigde vetzuren 22 g
Koolhydraten 45 g
waarvan suikers 9 g
Vezels 2 g
Eiwitten 20 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account