Deze lichte en luchtige kokosrijst is een snel en eenvoudig te maken bijgerecht en past perfect bij allerlei Aziatische gerechten, curry's of gegrilde vis. Het combineert de zachte smaak van kokosmelk met jasmijnrijst en biedt een heerlijke subtiele smaak.
Je kunt de rijst ook in een rijstkoker bereiden. Gebruik dan 125 milliliter water minder.
Je kunt de rijst ook in een rijstkoker bereiden. Gebruik dan 125 milliliter water minder.
Deze kokosrijst is een smaakvol bijgerecht dat voornamelijk koolhydraten levert voor energie. De kokosmelk zorgt voor romigheid, maar verhoogt ook het gehalte aan verzadigd vet. Doordat witte jasmijnrijst wordt gebruikt, is het gerecht relatief vezelarm. De toegevoegde suiker en zout, hoewel in kleine hoeveelheden, zijn ook punten van aandacht. Voor een gebalanceerde maaltijd is het aan te raden dit te combineren met veel verse groenten en een magere eiwitbron, en met mate te eten.
Energie | 381 kcal |
---|---|
Vetten | 16.3 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 14.2 g |
Koolhydraten | 53.7 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 2.2 g |
Eiwitten | 5.9 g |
Zout | 1 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept