Kokosrijst

(Nog geen beoordelingen)

Deze lichte en luchtige kokosrijst is een snel en eenvoudig te maken bijgerecht en past perfect bij allerlei Aziatische gerechten, curry's of gegrilde vis. Het combineert de zachte smaak van kokosmelk met jasmijnrijst en biedt een heerlijke subtiele smaak.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Kookpan of rijstkoker
  • Fijne zeef

Bereiding

  1. Stap 1 Spoel de jasmijnrijst in een kookpan of in een mengkom meerdere keren met koud water tot het water helder is. Giet overtollig water af in een grote fijnmazige zeef en doe de rijst terug in de pan.
  2. Stap 2 Voeg kokosmelk, water, zout en suiker toe aan de rijst in de pan.
  3. Stap 3 Breng het mengsel aan de kook op hoog vuur.
  4. Stap 4 Als het kookt, zet het vuur laag en dek de pan af. Kook gedurende 20 minuten.
  5. Stap 5 Haal de deksel van de pan en kook nog 5 minuten verder.
  6. Stap 6 Maak de rijst los met een vork en serveer, indien gewenst, met vers gehakte koriander als garnering.

Tip

Je kunt de rijst ook in een rijstkoker bereiden. Gebruik dan 125 milliliter water minder.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 122 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 15 september 2024

Tip

Je kunt de rijst ook in een rijstkoker bereiden. Gebruik dan 125 milliliter water minder.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 381 kcal
Vetten 16.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 14.2 g
Koolhydraten 53.7 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 2.2 g
Eiwitten 5.9 g
Zout 1 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account