Vijgen met geitenkaas in stroperige portsaus

(Nog geen beoordelingen)

Door een aanbieding van lekkere rijpe vijgen kwam ik op dit hele lekkere voorgerecht. Vijgen in de portsaus af laten koelen. Saus inkoken en vijgen garneren met zachte geitenkaas en pijnboompitten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan
  • Schaal
  • Kleine koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Breng de port met de basterdsuiker en het stukje citroen aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot de suiker is gesmolten. Haal de port van de warmtebron af.
  2. Stap 2 Leg de stukjes vijgen in de port en laat afkoelen. Haal de vijgen uit de port en leg ze in een schaal.
  3. Stap 3 Laat de port inkoken tot een stroperig vocht ontstaat. Giet dit over de vijgen.
  4. Stap 4 Verdeel de stukjes geitenkaas over de vijgen. Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Tip

Lekker als voorgerecht, maar zonder de geitenkaas ook erg lekker als nagerecht met vanille-ijs.

Wij hebben dit op beide manieren gegeten en vonden het beiden erg lekker.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 54 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 21 september 2024

Tip

Lekker als voorgerecht, maar zonder de geitenkaas ook erg lekker als nagerecht met vanille-ijs.

Wij hebben dit op beide manieren gegeten en vonden het beiden erg lekker.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 285 kcal
Vetten 8.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 3.9 g
Koolhydraten 30.3 g
waarvan suikers 27.3 g
Vezels 2.6 g
Eiwitten 5.9 g
Zout 0.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account