Door een aanbieding van lekkere rijpe vijgen kwam ik op dit hele lekkere voorgerecht. Vijgen in de portsaus af laten koelen. Saus inkoken en vijgen garneren met zachte geitenkaas en pijnboompitten.
Lekker als voorgerecht, maar zonder de geitenkaas ook erg lekker als nagerecht met vanille-ijs.
Wij hebben dit op beide manieren gegeten en vonden het beiden erg lekker.
Lekker als voorgerecht, maar zonder de geitenkaas ook erg lekker als nagerecht met vanille-ijs.
Wij hebben dit op beide manieren gegeten en vonden het beiden erg lekker.
Dit gerecht is een mix van smaken: zoete vijgen vol vezels, knapperige pijnboompitten met gezonde vetten, en zachte geitenkaas die eiwitten levert. Dat klinkt goed, maar er is een keerzijde. De saus van port met extra suiker, die ook nog eens wordt ingedikt, maakt het geheel erg suikerrijk. Hierdoor is het meer een luxe verwennerij voor speciale momenten dan een lichte, gezonde keuze voor elke dag.
Energie | 285 kcal |
---|---|
Vetten | 8.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3.9 g |
Koolhydraten | 30.3 g |
waarvan suikers | 27.3 g |
Vezels | 2.6 g |
Eiwitten | 5.9 g |
Zout | 0.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept