Indische sperzieboontjes in pindasaus

(Nog geen beoordelingen)

Deze sperziebonen waren een onderdeel van de rijsttafel die ik kortgeleden maakte. Voorgekookte sperziebonen gemengd met reepjes rode paprika, pindasaus en gebakken uien.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3

Benodigdheden

  • Pan
  • Vergiet

Bereiding

  1. Stap 1 Kook de sperziebonen beetgaar in water met een kruidenbouillontablet. Laat de bonen uitlekken in een vergiet.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde sjalotjes en de knoflook glazig.
  3. Stap 3 Bak de stukjes paprika en de sambal even mee.
  4. Stap 4 Voeg de pindakaas, samen met de ketjap en de sojasaus hieraan toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Stap 5 Meng de uitgelekte sperziebonen erdoor. Vind je de saus te dik voeg dan een klein scheutje melk eraan toe.
  6. Stap 6 Maak de bonen op smaak met een paar druppels citroensap.

Tip

In plaats van sperziebonen zijn ook snijbonen lekker,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 84 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 20 september 2024

Tip

In plaats van sperziebonen zijn ook snijbonen lekker,

Voedingswaarden

Per portie
Energie 172 kcal
Vetten 10.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 16.2 g
waarvan suikers 9.5 g
Vezels 3.7 g
Eiwitten 5.5 g
Zout 1.5 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account