Deze rundergehakt lo mein is een heerlijke combinatie van sappig rundergehakt, knapperige groenten en zachte noedels met een verslavende zoet-hartige saus. Het is een snel en eenvoudig gerecht dat ideaal is voor doordeweekse avonden.
Hoisinsaus vind je in de Aziatische afdeling van de meeste supermarkten.
Dit gerecht is niet erg pittig maar heeft wel wat pit. Je kunt de srirachasaus weglaten of een beetje meer toevoegen als je dat wilt.
Hoisinsaus vind je in de Aziatische afdeling van de meeste supermarkten.
Dit gerecht is niet erg pittig maar heeft wel wat pit. Je kunt de srirachasaus weglaten of een beetje meer toevoegen als je dat wilt.
Dit gerecht biedt een goede basis met mager rundergehakt en diverse groenten zoals paprika, champignons en peultjes, wat bijdraagt aan eiwitten en vitamines. De gezondheidsscore wordt echter wat gedrukt door de vermoedelijk geraffineerde noedels en vooral door de saus, die een merkbare hoeveelheid toegevoegde suikers (uit basterdsuiker en hoisinsaus) en zout (uit sojasaus en hoisinsaus) bevat. Een gezondere variant maak je met volkoren noedels en minder suiker en zout in de saus.
Energie | 489 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 63 g |
waarvan suikers | 14 g |
Vezels | 3 g |
Eiwitten | 34 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept