Socca is een heerlijke, glutenvrije kikkererwten flatbread uit Nice, Frankrijk. Met zijn krokante randjes en zachte binnenkant is het perfect als voorgerecht, bijgerecht, of lichte maaltijd en kan zelfs dienen als hoofdgerecht met de juiste toppings.
Socca is het lekkerst direct uit de oven, terwijl de randen nog krokant zijn.
Als je overgebleven socca hebt kun je het tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur. Of je vriest het in tot een maand. Verwarm de socca opnieuw op een bakplaat in een oven van 200 graden Celsius totdat de randen weer knapperig zijn.
Socca is het lekkerst direct uit de oven, terwijl de randen nog krokant zijn.
Als je overgebleven socca hebt kun je het tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur. Of je vriest het in tot een maand. Verwarm de socca opnieuw op een bakplaat in een oven van 200 graden Celsius totdat de randen weer knapperig zijn.
Energie | 139 kcal |
---|---|
Vetten | 7 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 0.8 g |
Koolhydraten | 13.6 g |
waarvan suikers | 0 g |
Vezels | 1.6 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 0.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept