Socca

(Nog geen beoordelingen)

Socca is een heerlijke, glutenvrije kikkererwten flatbread uit Nice, Frankrijk. Met zijn krokante randjes en zachte binnenkant is het perfect als voorgerecht, bijgerecht, of lichte maaltijd en kan zelfs dienen als hoofdgerecht met de juiste toppings.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    17 min
  • Totaal
    22 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Gietijzeren pan
  • Kom

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 245 graden Celsius met een gietijzeren pan van 25 cm erin.
  2. Stap 2 Meng in een middelgrote kom het kikkererwtenmeel, water, 1 eetlepel olijfolie, en zout en klop tot het een glad geheel is.
  3. Stap 3 Dek de kom af en laat het beslag 30 minuten staan.
  4. Stap 4 Gebruik een pannenlap om de voorverwarmde pan uit de oven te halen en voeg de overgebleven 0.75 eetlepel olijfolie toe, strijk het uit over de bodem en de zijkanten van de pan.
  5. Stap 5 Giet het beslag in de pan, en bak het 17 tot 20 minuten of totdat de socca goed bruin en krokant is aan de randen.
  6. Stap 6 Haal uit de oven, laat het iets afkoelen en gebruik dan een spatel om de socca los te maken en over te brengen naar een serveerschaal.

Tip

Socca is het lekkerst direct uit de oven, terwijl de randen nog krokant zijn.

Als je overgebleven socca hebt kun je het tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur. Of je vriest het in tot een maand. Verwarm de socca opnieuw op een bakplaat in een oven van 200 graden Celsius totdat de randen weer knapperig zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 111 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 19 september 2024

Tip

Socca is het lekkerst direct uit de oven, terwijl de randen nog krokant zijn.

Als je overgebleven socca hebt kun je het tot 2 dagen bewaren op kamertemperatuur. Of je vriest het in tot een maand. Verwarm de socca opnieuw op een bakplaat in een oven van 200 graden Celsius totdat de randen weer knapperig zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 139 kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.8 g
Koolhydraten 13.6 g
waarvan suikers 0 g
Vezels 1.6 g
Eiwitten 5.6 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account