Zalige Zalm met Paksoi noedels en een frisse dressing

(Nog geen beoordelingen)

Een heerlijk gerecht met verse zalm, een frisse limoendressing met rode peper en gewokte paksoi met noedels.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. VOOR DE DRESSING
  2. VOOR DE WOK

Benodigdheden

  • Wok
  • Pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Kommetje
  • Rasp

Bereiding

  1. Stap 1 Roer alles voor de limoendressing door elkaar en zet opzij. Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af, spoel koud en laat uitlekken.
  2. Stap 2 Kwast de zalm aan beide zijden dun in met sesamolie en bestrooi beide zijden met peper uit de molen.
  3. Stap 3 Bak de zalm in een pannetje op hoog vuur circa 4 minuten. Draai de zalm en bak de andere kant.
  4. Stap 4 Voeg 1 el sesamolie aan een warme wok toe en fruit de gember even aan. Voeg de paksoi toe en wok circa 4-5 minuten.
  5. Stap 5 Voeg de noedels toe en verwarm mee.
  6. Stap 6 Verdeel de inhoud van de wok over 2 borden, leg er de zalm bovenop en drizzel er de limoendressing overheen.

Tip

Nog sneller klaar? Kies voor kant en klare woknoedels.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 96 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 18 september 2024

Tip

Nog sneller klaar? Kies voor kant en klare woknoedels.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 578 kcal
Vetten 26.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.4 g
Koolhydraten 50.8 g
waarvan suikers 4.3 g
Vezels 5.1 g
Eiwitten 36.5 g
Zout 1.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account