Slowcooker Romige Toscaanse Kip

(Nog geen beoordelingen)

Dit recept voor romige Toscaanse kip uit de slowcooker is een smaakvolle en gemakkelijke maaltijd die je eenvoudig thuis kunt bereiden. Met een heerlijke romige knoflooksaus en zongedroogde tomaten, is dit gerecht een echte aanrader voor kipliefhebbers. Lekker om te serveren met pasta, aardappelpuree of rijst.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    4 uur 10 min
  • Totaal
    4 uur 35 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Maak eerst de Alfredo saus.
  2. Stap 2 Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en zet apart.
  3. Stap 3 Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Bak de kipfilets aan beide kanten bruin. Haal de kip uit de pan en plaats deze in de slowcooker.
  4. Stap 4 Doe de ui in de pan en bak tot deze net glazig begint te worden.
  5. Stap 5 Voeg de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak 2 minuten. Af en toe roeren. Zet het vuur uit en voeg het ui/tomaatmengsel toe aan de slowcooker.
  6. Stap 6 Strooi de Italiaanse kruiden en chilivlokken erover.
  7. Stap 7 Giet de Alfredo saus eroverheen en sluit het deksel. Kook op laag voor 3-4 uur of hoog voor 2-3 uur. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
  8. Stap 8 Wanneer de kooktijd voorbij is, open je het deksel en roer je de spinazie erdoor. Laat nog een paar minuten koken tot de spinazie geslonken is.
  9. Stap 9 Serveer met bijvoorbeeld pasta of aardappelpuree. Garneer met een beetje Parmezaanse kaas.

Tip

Je kunt de saus iets dikker maken met extra Parmezaanse kaas of maak een maïzena papje en voeg deze ongeveer 45 minuten voor het serveren toe.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3293 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 17 september 2024

Tip

Je kunt de saus iets dikker maken met extra Parmezaanse kaas of maak een maïzena papje en voeg deze ongeveer 45 minuten voor het serveren toe.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 796 kcal
Vetten 44.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 19.9 g
Koolhydraten 37.6 g
waarvan suikers 23 g
Vezels 6.7 g
Eiwitten 65.7 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account