Zelfgemaakte Alfredo Saus

(Nog geen beoordelingen)

Deze zelfgemaakte Alfredo saus is rijk en romig, boordevol knoflook en Parmezaanse kaas. Perfect te combineren met je favoriete pasta voor een heerlijke, snelle maaltijd.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    5 min
  • Totaal
    10 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Grote koekenpan

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg de boter en slagroom toe aan een grote koekenpan.
  2. Stap 2 Laat het op laag vuur sudderen gedurende 2 minuten.
  3. Stap 3 Roer de knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper erdoor en blijf een minuutje goed roeren.
  4. Stap 4 Roer de Parmezaanse kaas erdoor tot deze gesmolten is.
  5. Stap 5 Serveer de saus direct.

Tip

Gebruik vers geraspte Parmezaanse kaas om te voorkomen dat de saus korrelig wordt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1359 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 18 september 2024

Tip

Gebruik vers geraspte Parmezaanse kaas om te voorkomen dat de saus korrelig wordt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 657 kcal
Vetten 64.3 g
waarvan verzadigde vetzuren 40.2 g
Koolhydraten 4.3 g
waarvan suikers 2.7 g
Vezels 0 g
Eiwitten 17 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account