Babi ketjap uit de slowcooker

(Nog geen beoordelingen)

Babi ketjap van procureurlapjes (=ontbeende schouderkarbonade) met stemgember.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees in gedeelten rondom bruin. Doe het vlees direct over in de (nog koude) slowcooker.
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook twee minuten. Bak het laurierblad even mee (geeft meer smaak als het even meegebakken is). Meng door het vlees in de slowcooker.
  3. Stap 3 Doe gember + gembernat, ketjap, citroensap en sambal bij het vlees in de slowcooker. Voeg een 1/2 dl water hieraan toe. Roer alles goed door.
  4. Stap 4 Zet de slowcooker op LOW en laat het vlees in de slowcooker 6 tot 7 uur garen.
  5. Stap 5 Verwijder het laurierblaadje en doe de babi ketjap over in een schaal.

Tip

Maak de je babi ketjap in een stoofpan? Reken dan op plm. 1 1/2 uur stoven.

Maak de babi ketjap liefst een dag tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken,

Lekker met rijst, maar ook met peulvruchten, zoals bruine bonen of kapucijners,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 1556 keer bekeken
  • 5 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Maak de je babi ketjap in een stoofpan? Reken dan op plm. 1 1/2 uur stoven.

Maak de babi ketjap liefst een dag tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken,

Lekker met rijst, maar ook met peulvruchten, zoals bruine bonen of kapucijners,

Voedingswaarden

Per portie
Energie 483 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 29.1 g
waarvan suikers 23.5 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 42.1 g
Zout 5.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account