Babi ketjap uit de slowcooker

Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Babi ketjap van procureurlapjes (=ontbeende schouderkarbonade) met stemgember.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 15 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken vlees in gedeelten rondom bruin. Doe het vlees direct over in de (nog koude) slowcooker.
  2. Stap 2 Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook twee minuten. Bak het laurierblad even mee (geeft meer smaak als het even meegebakken is). Meng door het vlees in de slowcooker.
  3. Stap 3 Doe gember + gembernat, ketjap, citroensap en sambal bij het vlees in de slowcooker. Voeg een 1/2 dl water hieraan toe. Roer alles goed door.
  4. Stap 4 Zet de slowcooker op LOW en laat het vlees in de slowcooker 6 tot 7 uur garen.
  5. Stap 5 Verwijder het laurierblaadje en doe de babi ketjap over in een schaal.
Heeft het gesmaakt?
(Nog geen beoordelingen)

Tip

Maak de je babi ketjap in een stoofpan? Reken dan op plm. 1 1/2 uur stoven.

Maak de babi ketjap liefst een dag tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken,

Lekker met rijst, maar ook met peulvruchten, zoals bruine bonen of kapucijners,

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 3444 keer bekeken
  • 12 keer bewaard
  • 12 september 2024

Tip

Maak de je babi ketjap in een stoofpan? Reken dan op plm. 1 1/2 uur stoven.

Maak de babi ketjap liefst een dag tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken,

Lekker met rijst, maar ook met peulvruchten, zoals bruine bonen of kapucijners,

Voedingswaarden

Per portie
Energie 483 kcal
Vetten 21.2 g
waarvan verzadigde vetzuren 5.9 g
Koolhydraten 29.1 g
waarvan suikers 23.5 g
Vezels 1.5 g
Eiwitten 42.1 g
Zout 5.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account
Lin
15 oktober 2024 om 22:03
De smaak was prima, maar gerecht was heel vochtig. Ikzelf zou het water volgende keer weglaten.
16 oktober 2024 om 16:52
Dank je wel voor je reactie Lin. Fijn te horen dat de babi ketjap goed heeft gesmaakt. Wij vonden het gerecht niet vochtig. Geen idee waar dit aan ligt. Ga het zelf binnenkort weer maken en dan hoor je weer van me.