Een Krakend Krokant Schnitzeltje uit de Oven

(Nog geen beoordelingen)

Een A G V tje....... Aardappelen, Groente en Vlees of Vis. Een dagelijks gerecht, dat genoeg variatie biedt. Eenvoudig en snel.

  • Voorbereiding
    5 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    25 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2

Benodigdheden

  • Pan
  • Ovenschaaltje

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de panko met de geraspte kaas door elkaar en zet even apart.
  2. Stap 2 Verhit wat vloeibaar bakproduct in een pan en bak de 2 varkensschnitzels snel aan beide kanten bruin.
  3. Stap 3 Blus het braadvocht met de wijn en schraap alle aanbaksels los.
  4. Stap 4 Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet de jus er omheen.
  5. Stap 5 Wrijf het vlees in met mosterd en bestrooi met peper uit de molen en een snufje zout. Bestrooi de schnitzels dan met het panko kaasmengsel. Leg er wat vlokjes boter bovenop.
  6. Stap 6 Zet de schaal voor 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden om een mooi krokant en bruin korstje te laten ontstaan.
  7. Stap 7 Serveer het vlees met een plak sinaasappel erop en bestrooi lichtjes met peterselie. Lekker met spinazie en gebakken krieltjes.

Tip

Voeg niet teveel zout toe. Mosterd geeft ook al veel smaak.

Kies voor groente en aardappelgarnituur, die je lekker vindt.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 91 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 6 september 2024

Tip

Voeg niet teveel zout toe. Mosterd geeft ook al veel smaak.

Kies voor groente en aardappelgarnituur, die je lekker vindt.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 334 kcal
Vetten 24.6 g
waarvan verzadigde vetzuren 10.8 g
Koolhydraten 3.4 g
waarvan suikers 0.2 g
Vezels 0.3 g
Eiwitten 22.9 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account