Heerlijk stoofpotje voor de slowcooker. Blokjes hamlappen, spek, champignons , paprika en room.
In plaats van de slowcooker kun je het vlees ook stoven in een stoofpan. Reken dan 1 1/2 of 2 uur zodat het vlees lekker zacht is.
In plaats van slagroom kun je dan zure room gebruiken die je op het laatst toevoegt. Zure room mag niet koken dan gaat het schiften.
In plaats van de slowcooker kun je het vlees ook stoven in een stoofpan. Reken dan 1 1/2 of 2 uur zodat het vlees lekker zacht is.
In plaats van slagroom kun je dan zure room gebruiken die je op het laatst toevoegt. Zure room mag niet koken dan gaat het schiften.
Deze stoofpot is rijk aan smaak dankzij het varkensvlees, spek en de room, maar scoort lager op het gebied van gezondheid. Het gerecht bevat een grote hoeveelheid rood en bewerkt vlees, en de toevoeging van slagroom en spek leidt tot een hoog gehalte aan verzadigd vet. De aanwezige paprika en champignons zijn positief, maar de algehele maaltijd is calorierijk en vet. Het is aan te raden dit gerecht met mate te consumeren, idealiter aangevuld met een flinke portie groenten.
Energie | 553 kcal |
---|---|
Vetten | 31.9 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.3 g |
Koolhydraten | 21.3 g |
waarvan suikers | 7.7 g |
Vezels | 5.8 g |
Eiwitten | 41 g |
Zout | 6 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept