Stoofpot van varkensvlees met paprika, paddenstoelen en room

(Nog geen beoordelingen)

Heerlijk stoofpotje voor de slowcooker. Blokjes hamlappen, spek, champignons , paprika en room.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    6 uur
  • Totaal
    6 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

  1. Stap 1 Kruid het vlees met peper en zout en strooi de bloem over het vlees. Zorg dat alles stukjes vlees bedekt zijn met bloem.
  2. Stap 2 Verhit de olie in een pan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin. Voeg dan het vlees (in gedeelten) toe en bak dit mee tot het vlees aan aan alle kanten bruin is. Doe het vlees met het spek in de slowcooker.
  3. Stap 3 Bak in het overgebleven vet de uien, knoflook en reepjes paprika. Doe het tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn.
  4. Stap 4 Voeg de room, paprikapoeder(s) en chilivlokken toe. Doe de verkruimelde bouillontablet erin en laat de saus even doorkoken. Doe de saus bij het vlees in de slowcooker. Roer alles even goed door.
  5. Stap 5 Zet de slowcooker op low en laat het vlees in 5 tot 6 uur langzaam garen.
  6. Stap 6 Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de champignons bruin. Doe de paddenstoelen het laatste half uur bij het vlees in de slowcooker.
  7. Stap 7 Als het vlees gaar is, proef dan nog even het vlees en de saus in de stoofpot en voeg eventueel wat kruiden toe.
  8. Stap 8 Lekker met rijst of pasta en bijvoorbeeld sperziebonen of doperwten.

Tip

In plaats van de slowcooker kun je het vlees ook stoven in een stoofpan. Reken dan 1 1/2 of 2 uur zodat het vlees lekker zacht is.

In plaats van slagroom kun je dan zure room gebruiken die je op het laatst toevoegt. Zure room mag niet koken dan gaat het schiften.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 906 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

In plaats van de slowcooker kun je het vlees ook stoven in een stoofpan. Reken dan 1 1/2 of 2 uur zodat het vlees lekker zacht is.

In plaats van slagroom kun je dan zure room gebruiken die je op het laatst toevoegt. Zure room mag niet koken dan gaat het schiften.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 553 kcal
Vetten 31.9 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.3 g
Koolhydraten 21.3 g
waarvan suikers 7.7 g
Vezels 5.8 g
Eiwitten 41 g
Zout 6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account