Deze lekkere tomatensalade maakte ik als bijgerecht bij een Grieks etentje met vrienden. Ruim van tevoren maken zodat de dressing er goed kan intrekken.
Maak de salade ruim voor het eten zodat de dressing goed kan intrekken.
Meng de feta pas op het laatst door de salade.
Maak de salade ruim voor het eten zodat de dressing goed kan intrekken.
Meng de feta pas op het laatst door de salade.
Deze Griekse tomatensalade is een gezonde en lekkere keuze. Het zit boordevol verse groenten zoals tomaat, ui en lente-ui, die veel vitamines, mineralen en vezels leveren. De olijfolie in de dressing is een bron van gezonde onverzadigde vetten. Feta voegt smaak, eiwitten en calcium toe, maar let wel op: het bevat ook verzadigd vet en zout. De kleine hoeveelheid honing in de dressing betekent wat toegevoegde suiker. Als bijgerecht is dit een prima keuze die goed past in een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 220 kcal |
---|---|
Vetten | 17.4 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 4.9 g |
Koolhydraten | 12.1 g |
waarvan suikers | 7.4 g |
Vezels | 2.4 g |
Eiwitten | 5.3 g |
Zout | 1.3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept