Griekse tomatensalade met olijven en feta

(Nog geen beoordelingen)

Deze lekkere tomatensalade maakte ik als bijgerecht bij een Grieks etentje met vrienden. Ruim van tevoren maken zodat de dressing er goed kan intrekken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    10 min
  • Totaal
    20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Salade
  2. Dressing

Benodigdheden

  • Kom voor de dressing
  • Schaal om de salade op te dienen

Bereiding

  1. Stap 1 Meng de tomaten, uisnippers, lente-uitjes, majoraan en olijven. Maak op smaak met peper en zout,
  2. Stap 2 Klop een dressing van de azijn, olie, honing en mosterd.
  3. Stap 3 Meng de dressing met de salade.
  4. Stap 4 Meng de feta voorzichtig door de salade.

Tip

Maak de salade ruim voor het eten zodat de dressing goed kan intrekken.

Meng de feta pas op het laatst door de salade.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 72 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 5 september 2024

Tip

Maak de salade ruim voor het eten zodat de dressing goed kan intrekken.

Meng de feta pas op het laatst door de salade.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 220 kcal
Vetten 17.4 g
waarvan verzadigde vetzuren 4.9 g
Koolhydraten 12.1 g
waarvan suikers 7.4 g
Vezels 2.4 g
Eiwitten 5.3 g
Zout 1.3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account