Tofu en tomaten zijn misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar samen vormen ze een snelle en heerlijke stoofpot vol smaak. De gember zorgt voor een krachtige smaakbasis die perfect samen gaat met de zoetheid van de tomaten.
Je kunt wat chilipeper toevoegen voor extra pit.
Je kunt wat chilipeper toevoegen voor extra pit.
Dit gerecht scoort een 8 uit 10 voor gezondheid. Het is rijk aan groenten door de grote hoeveelheid tomaten en biedt hoogwaardige plantaardige eiwitten van de tofu. De verse gember en knoflook zijn niet alleen uitstekende smaakmakers maar dragen ook bij aan de voedingswaarde van het gerecht. Olijfolie levert gezonde vetten, al is het aan te raden om de gebruikte hoeveelheid bewust te kiezen, net als met het zoutgehalte, voornamelijk afkomstig van de sojasaus en eventueel toegevoegd zout. De minimale hoeveelheid suiker heeft nauwelijks invloed op de totale positieve gezondheidsbalans van deze smakelijke stoofpot.
Energie | 361 kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3 g |
Koolhydraten | 35 g |
waarvan suikers | 10 g |
Vezels | 6 g |
Eiwitten | 24 g |
Zout | 3 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept