Gestoofde Tofu met Tomaat en Gember

(Nog geen beoordelingen)

Tofu en tomaten zijn misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar samen vormen ze een snelle en heerlijke stoofpot vol smaak. De gember zorgt voor een krachtige smaakbasis die perfect samen gaat met de zoetheid van de tomaten.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    35 min
  • Totaal
    50 min
Nieuw! Kookhulp

Pas dit recept eenvoudig aan op jouw dieetwensen.
Vul je voorkeuren in en geniet van een maaltijd die perfect bij jou past.

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan met deksel

Bereiding

  1. Stap 1 Verhit een brede pan of diepe koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Stap 2 Als de pan heet is, voeg je een royale scheut olijfolie toe, samen met de knoflook en gember.
  3. Stap 3 Bak 30 tot 60 seconden tot het geurig is en voeg dan de tomaten samen met 120 milliliter water toe.
  4. Stap 4 Breng op smaak met peper en zout. Dek af met een deksel en zet het vuur laag en laat koken tot de tomaten uit elkaar vallen en er jamachtig uitzien, ongeveer 10 tot 12 minuten.
  5. Stap 5 Verhit ondertussen een grote koekenpan van 30 centimeter op middelhoog vuur gedurende 2 minuten tot die zeer heet is.
  6. Stap 6 Voeg een scheut olijfolie toe en doe in batches zoveel mogelijk schijven tofu in de pan.
  7. Stap 7 Breng de tofu royaal op smaak met peper en zout en druppel een beetje extra olie op de bovenkant van de tofu.
  8. Stap 8 Bak tot ze goudbruin zijn, 3 tot 4 minuten per kant. Leg op een bord en herhaal met de resterende tofu.
  9. Stap 9 Voeg aan de tomaten de sojasaus, rijstazijn en suiker toe en roer om de tomaten uit elkaar te laten vallen.
  10. Stap 10 Proef de saus en breng indien nodig op smaak met extra peper en zout, of suiker als het te zuur is.
  11. Stap 11 Voeg als laatste de tofuplakken toe aan de tomaten en draai ze voorzichtig om in de saus om ze te bedekken.
  12. Stap 12 Kook op middelhoog vuur tot de tofu is doorgewarmd, ongeveer 2 minuten.
  13. Stap 13 Bestrooi met bosui en serveer met rijst.

Tip

Je kunt wat chilipeper toevoegen voor extra pit.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 65 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 3 september 2024

Tip

Je kunt wat chilipeper toevoegen voor extra pit.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 361 kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigde vetzuren 3 g
Koolhydraten 35 g
waarvan suikers 10 g
Vezels 6 g
Eiwitten 24 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account