Toscaanse Orzo

(Nog geen beoordelingen)

Dit heerlijke eenpansgerecht is een perfecte combinatie van zachte orzo pasta, frisse groenten en een romige tomatensaus. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond. Dit recept biedt gemak en smaak, zonder dat het moeilijk of tijdrovend is om te maken.

  • Voorbereiding
    10 min
  • Bereiding
    20 min
  • Totaal
    30 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Benodigdheden

  • Pan

Bereiding

  1. Stap 1 Voeg de olijfolie, boter en ui toe aan een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui aan gedurende 3-4 minuten.
  2. Stap 2 Voeg vervolgens de knoflook, Italiaanse kruiden, ingeblikte tomaten, citroensap, mosterd en orzo toe. Roer regelmatig en verwarm gedurende 3 minuten.
  3. Stap 3 Voeg nu de groentebouillon en slagroom toe. Zodra het begint te pruttelen, zet je het vuur laag en laat je het 10 minuten onbedekt sudderen, af en toe roeren zodat de orzo niet aan de bodem van de pan blijft plakken. Het moet zachtjes sudderen en niet koken.
  4. Stap 4 Haal de pan van het vuur, en roer de Parmezaanse kaas, spinazie en peterselie erdoor. Dek de pan een paar minuten af totdat het is ingedikt naar wens.
  5. Stap 5 Breng op smaak met peper en zout. Geniet ervan!

Tip

Zorg ervoor dat de orzo suddert en niet kookt. De vloeistof zal te snel verdampen als het kookt, wat leidt tot niet goed gegaarde orzo.

Breng de room op kamertemperatuur voordat je het gebruikt zodat het niet schift door de hitte wanneer je het toevoegt aan de hete orzo.

Als de orzo waterig lijkt aan het einde van het koken, laat het dan iets langer sudderen. Het zal de vloeistof blijven opnemen en dikker worden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 168 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 2 september 2024

Tip

Zorg ervoor dat de orzo suddert en niet kookt. De vloeistof zal te snel verdampen als het kookt, wat leidt tot niet goed gegaarde orzo.

Breng de room op kamertemperatuur voordat je het gebruikt zodat het niet schift door de hitte wanneer je het toevoegt aan de hete orzo.

Als de orzo waterig lijkt aan het einde van het koken, laat het dan iets langer sudderen. Het zal de vloeistof blijven opnemen en dikker worden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 370 kcal
Vetten 25.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 13.3 g
Koolhydraten 28.8 g
waarvan suikers 4.1 g
Vezels 4.7 g
Eiwitten 10.3 g
Zout 1.9 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account