Deze heerlijke kip cordon bleu is een vereenvoudigde versie van het klassieke gerecht, ideaal voor drukke avonden. We bakken we de kip in de oven, wat gezonder is en toch dezelfde smaakvolle crunch geeft. Het gerecht wordt geserveerd met een romige mosterdsaus.
Zwitserse kaas is het beste voor dit recept omdat het smelt maar goed zijn vorm behoudt. Als alternatief kunnen gruyère, cheddar, mozzarella of andere smeltkazen worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat er meer kaas uit zal druipen.
Je kunt het gerecht van tevoren bereiden en maximaal 24 uur in de koelkast bewaren of invriezen. Ontdooi en bak dan volgens de instructies van het recept.
Zwitserse kaas is het beste voor dit recept omdat het smelt maar goed zijn vorm behoudt. Als alternatief kunnen gruyère, cheddar, mozzarella of andere smeltkazen worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat er meer kaas uit zal druipen.
Je kunt het gerecht van tevoren bereiden en maximaal 24 uur in de koelkast bewaren of invriezen. Ontdooi en bak dan volgens de instructies van het recept.
Deze kip cordon bleu krijgt een gemiddelde gezondheidsscore. De basis van magere kipfilet en de bereiding in de oven zijn pluspunten. De vulling van ham en kaas, samen met de romige mosterdsaus met boter en Parmezaanse kaas, voegen echter relatief veel verzadigd vet, calorieën en zout toe. De panko paneerlaag bestaat voornamelijk uit snelle koolhydraten. Voor een evenwichtigere maaltijd is het aan te raden dit gerecht te combineren met veel groenten en eventueel te kiezen voor magerdere alternatieven voor de vulling en saus.
Energie | 590 kcal |
---|---|
Vetten | 24 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 8 g |
Koolhydraten | 19 g |
waarvan suikers | 3 g |
Vezels | 1 g |
Eiwitten | 72 g |
Zout | 2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept