Eenvoudige Kip Cordon Bleu

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke kip cordon bleu is een vereenvoudigde versie van het klassieke gerecht, ideaal voor drukke avonden. We bakken we de kip in de oven, wat gezonder is en toch dezelfde smaakvolle crunch geeft. Het gerecht wordt geserveerd met een romige mosterdsaus.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    45 min

Ingrediënten

Aantal porties:
2
  1. Paneermeel
  2. Kip
  3. Saus

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 °C (standaard) of 180 °C (hetelucht).
  2. Stap 2 Verdeel de Panko broodkruimels op een bakplaat en bespuit met bakspray. Bak gedurende 3 minuten of tot ze licht goudbruin zijn. Haal uit de oven en doe direct in een kom.
  3. Stap 3 Snijd een opening in elke kipfilet. Vouw de kaas dubbel en plaats 2 stukjes in elke opening. Doe hetzelfde met de ham. Sluit de openingen en maak dicht met 2 tandenstokers.
  4. Stap 4 Bestrooi met peper en zout.
  5. Stap 5 Klop ei en bloem los. Dompel de kip in het eimengsel en vervolgens in de panko broodkruimels. Leg op de bakplaat en spuit in met bakspray.
  6. Stap 6 Bak gedurende 25 à 30 minuten, of tot goudbruin en net gaar.
  7. Stap 7 Smelt ondertussen de boter op middelhoog vuur in een kleine pan. Voeg de bloem toe en kook gedurende 1 minuut.
  8. Stap 8 Voeg de helft van de melk toe en klop tot het bloemmengsel is opgenomen.
  9. Stap 9 Voeg de resterende melk, mosterd en kaas toe. Kook gedurende 3 minuten, constant kloppend, tot het mengsel dikker wordt. Het zal verder indikken wanneer het afkoelt.
  10. Stap 10 Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
  11. Stap 11 Verwijder de tandenstokers uit de kip en serveer met de mosterdsaus.

Tip

Zwitserse kaas is het beste voor dit recept omdat het smelt maar goed zijn vorm behoudt. Als alternatief kunnen gruyère, cheddar, mozzarella of andere smeltkazen worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat er meer kaas uit zal druipen.

Je kunt het gerecht van tevoren bereiden en maximaal 24 uur in de koelkast bewaren of invriezen. Ontdooi en bak dan volgens de instructies van het recept.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 298 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 29 augustus 2024

Tip

Zwitserse kaas is het beste voor dit recept omdat het smelt maar goed zijn vorm behoudt. Als alternatief kunnen gruyère, cheddar, mozzarella of andere smeltkazen worden gebruikt, maar houd er rekening mee dat er meer kaas uit zal druipen.

Je kunt het gerecht van tevoren bereiden en maximaal 24 uur in de koelkast bewaren of invriezen. Ontdooi en bak dan volgens de instructies van het recept.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 590 kcal
Vetten 24 g
waarvan verzadigde vetzuren 8 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 3 g
Vezels 1 g
Eiwitten 72 g
Zout 2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account