Ontbijtmuffins met Bacon & Ei

(Nog geen beoordelingen)

Deze ontbijtmuffins zijn de perfecte combinatie van spek en eieren, verpakt in een heerlijke muffin. Of je nu onderweg bent of vrienden wilt imponeren, deze grote, smakelijke lekkernijen bieden de perfecte oplossing voor een vullend ontbijt.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4
  1. Smaakmakers
  2. Droge ingrediënten
  3. Natte ingrediënten
  4. Muffin

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Stap 2 Bestrijk 4 bakvormen met boter.
  3. Stap 3 Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur. Voeg bacon toe en bak tot het lichtbruin is. Leg het op een keukenpapiertje om het vet te laten uitlekken en zet apart.
  4. Stap 4 Doe de droge ingrediënten in een kom en meng tot een geheel.
  5. Stap 5 Klop de natte ingrediënten in een aparte kom.
  6. Stap 6 Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten totdat de bloem bijna is opgenomen. Roer niet te te veel! Beperk het tot ongeveer 8 slagen.
  7. Stap 7 Voeg nu de bosui, bacon en kaas toe. Roer nog plusminus 5 keer.
  8. Stap 8 Doe 4 a 5 eetlepels beslag in elk van de 4 muffinvormen. Gebruik een lepel om een kuiltje in het beslag te maken en breek een ei in elke kuil.
  9. Stap 9 Verdeel het resterende beslag over elk kuiltje om het ei te bedekken. De beste manier is om het beslag rondom de dooier te scheppen, dan bovenop de dooier en vervolgens gelijkmatig te verspreiden.
  10. Stap 10 Bestrijk de muffins met gesmolten boter en bak gedurende 25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  11. Stap 11 Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je ze op een koelrek keert.
  12. Stap 12 Best warm geserveerd!

Tip

Gebruik "Texas muffinvormen" voor deze muffins, aangezien gewone vormen te klein zijn.

Gebruik zowel bakpoeder als baksoda voor de beste en gelijkmatigste rijzing.

Ben je van plan bent deze muffins in te vriezen? Klop dan de eieren voordat je ze in het muffinblik giet.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 125 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

Gebruik "Texas muffinvormen" voor deze muffins, aangezien gewone vormen te klein zijn.

Gebruik zowel bakpoeder als baksoda voor de beste en gelijkmatigste rijzing.

Ben je van plan bent deze muffins in te vriezen? Klop dan de eieren voordat je ze in het muffinblik giet.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 695 kcal
Vetten 38 g
waarvan verzadigde vetzuren 21 g
Koolhydraten 51 g
waarvan suikers 5 g
Vezels 2 g
Eiwitten 36 g
Zout 3 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account