We kregen eters waarvan één vegetariër. Omdat ik zelf ook niet graag vlees eet heb ik twee soorten cannelloni gemaakt, bestaande uit opgerolde koelverse lasagne. De tomatensaus heb ik tegelijkertijd voor beide soorten gemaakt. Deze cannelloni is voor vleesliefhebbers. Met gehakt, chorizo, kaas en spinazie.
Je kunt de cannelloni al ruim tevoren maken en plm. 15 minuten voorbakken. Kort voor het begin van de maaltijd nog even 25 minuten in de oven op 180 graden boven- en onder-warmte.
Je kunt overgebleven cannelloni heel goed invriezen.
Je kunt de cannelloni al ruim tevoren maken en plm. 15 minuten voorbakken. Kort voor het begin van de maaltijd nog even 25 minuten in de oven op 180 graden boven- en onder-warmte.
Je kunt overgebleven cannelloni heel goed invriezen.
Deze cannelloni is een smaakvol gerecht, maar het scoort lager op gezondheid. Dit komt door het rundergehakt, de chorizo (bewerkt vlees), de royale hoeveelheden kaas en slagroom, wat leidt tot veel verzadigd vet en zout. Hoewel groenten zoals spinazie, paprika en tomaat voedingsstoffen toevoegen, is de balans met de vettere en zoutrijkere ingrediënten niet ideaal voor een dagelijkse gezonde maaltijd. Geniet er dus met mate van.
Energie | 1170 kcal |
---|---|
Vetten | 66 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 27.7 g |
Koolhydraten | 85.4 g |
waarvan suikers | 10.7 g |
Vezels | 4.8 g |
Eiwitten | 59.7 g |
Zout | 4.4 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept