Cannelloni met gehakt en chorizo

(Nog geen beoordelingen)

We kregen eters waarvan één vegetariër. Omdat ik zelf ook niet graag vlees eet heb ik twee soorten cannelloni gemaakt, bestaande uit opgerolde koelverse lasagne. De tomatensaus heb ik tegelijkertijd voor beide soorten gemaakt. Deze cannelloni is voor vleesliefhebbers. Met gehakt, chorizo, kaas en spinazie.

  • Voorbereiding
    25 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    55 min

Ingrediënten

Aantal porties:
3
  1. Cannellonivulling
  2. Saus

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Ovenschaal

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
  2. Stap 2 Maak eerst de tomatensaus. Verhit de olie in een steelpan en bak hierin de prei, sjalot- en knoflooksnippers zacht.
  3. Stap 3 Voeg de tomaten-polpa en het laurierblaadje hieraan toe. Vul het lege blikje van de tomatenpolpa met water en voeg dit er ook aan toe. Breng aan de kook. Maak op smaak met peper, zout, oregano, verkruimelde bouillontablet en suiker of honing. Laat de saus zachtjes sudderen tot de gehaktvulling klaar is.
  4. Stap 4 Verdeel het grootste deel van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bewaar iets van de saus voor de bovenzijde van de cannelloni.
  5. Stap 5 Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het gehakt rul en gaar (hoeft niet bruin te worden). Bak de ui, knoflook, chorizo, paprikastukjes, tomatenpuree en spinazie even mee.
  6. Stap 6 Meng alles goed door elkaar en laat de gehaktmassa een klein beetje afkoelen. Meng het los geklopte ei en de paneermeel door het gehakt.
  7. Stap 7 Leg op elk vel lasagne een plakje kaas en daarop 1/8 deel van de gehaktmassa. Rol het vel lasagne op en leg het rolletje in de ovenschaal op de tomatensaus met de naad naar beneden. Ga zo door tot alle 8 vellen lasagne zijn gebruikt.
  8. Stap 8 Verdeel de rest van de tomatensaus over de rolletjes. Giet de slagroom over de rolletjes. (Zorg dat alles met vocht bedekt is). Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven.

Tip

Je kunt de cannelloni al ruim tevoren maken en plm. 15 minuten voorbakken. Kort voor het begin van de maaltijd nog even 25 minuten in de oven op 180 graden boven- en onder-warmte.

Je kunt overgebleven cannelloni heel goed invriezen.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 102 keer bekeken
  • 2 keer bewaard
  • 27 augustus 2024

Tip

Je kunt de cannelloni al ruim tevoren maken en plm. 15 minuten voorbakken. Kort voor het begin van de maaltijd nog even 25 minuten in de oven op 180 graden boven- en onder-warmte.

Je kunt overgebleven cannelloni heel goed invriezen.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 1170 kcal
Vetten 66 g
waarvan verzadigde vetzuren 27.7 g
Koolhydraten 85.4 g
waarvan suikers 10.7 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 59.7 g
Zout 4.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account