Salade van Geroosterde Zoete Aardappel, Quinoa & Zwarte Bonen

(Nog geen beoordelingen)

Deze heerlijke salade combineert geroosterde zoete aardappel met quinoa en zwarte bonen voor een voedzame en smaakvolle maaltijd. Perfect als lunch of bijgerecht.

  • Voorbereiding
    15 min
  • Bereiding
    25 min
  • Totaal
    40 min

Ingrediënten

Aantal porties:
6

Bereiding

  1. Stap 1 Bereid de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  2. Stap 2 Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Stap 3 Meng de zoete aardappel en rode ui op een bakplaat met 1 eetlepel olijfolie, chilipoeder, gerookte paprikapoeder en zout. Rooster 25 minuten in de oven, halverwege omscheppen.
  4. Stap 4 Meng in een kom de overige olijfolie met limoenrasp, limoensap, ahornsiroop en knoflook voor de dressing.
  5. Stap 5 Combineer in een grote kom de geroosterde groenten, quinoa, zwarte bonen, paprika en koriander. Giet de dressing erover en meng goed.
  6. Stap 6 Serveer warm of op kamertemperatuur.

Tip

Bewaar overgebleven salade tot 5 dagen in de koelkast.

Voor een feestje kun je de salade tot 1 dag van tevoren bereiden.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 172 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 12 augustus 2024

Tip

Bewaar overgebleven salade tot 5 dagen in de koelkast.

Voor een feestje kun je de salade tot 1 dag van tevoren bereiden.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 312 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.5 g
Koolhydraten 49 g
waarvan suikers 7.5 g
Vezels 9 g
Eiwitten 10 g
Zout 0.4 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account