Streuselkuchen is een heerlijke Duitse kruimeltaart (cake) gemaakt van gistdeeg en bedekt met een dikke laag krokante kruimels. Deze klassieke taart is perfect voor bij de koffie of thee en eenvoudig zelf te maken.
Deze cake smaakt het lekkerst als hij vers is. Je kunt het deeg de avond ervoor maken en in de koelkast laten rijzen.
Zorg dat de gist niet over de houdbaarheidsdatum is en dat de melk, ei en boter op kamertemperatuur zijn.
Deze cake smaakt het lekkerst als hij vers is. Je kunt het deeg de avond ervoor maken en in de koelkast laten rijzen.
Zorg dat de gist niet over de houdbaarheidsdatum is en dat de melk, ei en boter op kamertemperatuur zijn.
Deze Streuselkuchen scoort laag op gezondheid omdat het een calorierijke traktatie is, die voornamelijk bestaat uit witte bloem, suiker en een royale hoeveelheid boter. Dit leidt tot een hoog gehalte aan snelle koolhydraten, toegevoegde suikers en verzadigd vet, terwijl het weinig voedingsvezels, vitamines en mineralen bevat. Het is daarom een cake om slechts af en toe en met mate van te genieten als onderdeel van een gebalanceerd eetpatroon.
Energie | 224 kcal |
---|---|
Vetten | 11 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5 g |
Koolhydraten | 27 g |
waarvan suikers | 8 g |
Vezels | 2 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 0.2 g |
Jouw mening telt!
Laat een smakelijke reactie achter op dit recept