Streuselkuchen (Klassieke Duitse kruimeltaart)

(Nog geen beoordelingen)

Streuselkuchen is een heerlijke Duitse kruimeltaart (cake) gemaakt van gistdeeg en bedekt met een dikke laag krokante kruimels. Deze klassieke taart is perfect voor bij de koffie of thee en eenvoudig zelf te maken.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    30 min
  • Totaal
    50 min

Ingrediënten

Aantal porties:
16
  1. Voor het deeg
  2. Voor de topping

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron tot deze lauwwarm is.
  2. Stap 2 Doe de bloem in een grote kom. Strooi de gist en suiker erover.
  3. Stap 3 Voeg de warme melk toe en mix alles met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
  4. Stap 4 Voeg de boter, vanille-extract, ei en zout toe. Mix nog 5 minuten tot een soepel deeg.
  5. Stap 5 Vorm het deeg tot een bal, leg terug in de kom en dek af. Laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  6. Stap 6 Kneed het deeg kort door en rol uit tot de grootte van de bakplaat. Leg op een ingevette bakplaat.
  7. Stap 7 Laat nog 15 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Stap 8 Maak de kruimels door boter, suiker en bloem te mengen tot kruimels.
  9. Stap 9 Bestrijk het deeg met melk of water en verdeel de kruimels erover.
  10. Stap 10 Bak 25-30 minuten in het midden van de oven tot de kruimels lichtbruin zijn.
  11. Stap 11 Laat afkoelen en bestrooi eventueel met poedersuiker voor het serveren.

Tip

Deze cake smaakt het lekkerst als hij vers is. Je kunt het deeg de avond ervoor maken en in de koelkast laten rijzen.

Zorg dat de gist niet over de houdbaarheidsdatum is en dat de melk, ei en boter op kamertemperatuur zijn.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 456 keer bekeken
  • 1 keer bewaard
  • 11 augustus 2024

Tip

Deze cake smaakt het lekkerst als hij vers is. Je kunt het deeg de avond ervoor maken en in de koelkast laten rijzen.

Zorg dat de gist niet over de houdbaarheidsdatum is en dat de melk, ei en boter op kamertemperatuur zijn.

Voedingswaarden

Per portie
Energie 224 kcal
Vetten 11 g
waarvan verzadigde vetzuren 5 g
Koolhydraten 27 g
waarvan suikers 8 g
Vezels 2 g
Eiwitten 5 g
Zout 0.2 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account