Slowcooker Kikkererwtenstoofpotje

(Nog geen beoordelingen)

Probeer deze makkelijke veganistische kikkererwtenstoofpot vol met dadels, knapperige amandelen, kaneel en kurkuma. Het langzaam koken van kikkererwten met kruiden versterkt echt de smaak in dit gerecht.

  • Voorbereiding
    20 min
  • Bereiding
    2 uur
  • Totaal
    2 uur 20 min

Ingrediënten

Aantal porties:
4

Bereiding

  1. Stap 1 Verwarm de slowcooker op hoog of laag, afhankelijk van de gewenste kooktijd.
  2. Stap 2 Doe de helft van de tomaten en de helft van de dadels in een blender. Pureer, giet dit in de slowcooker samen met de resterende tomaten.
  3. Stap 3 Voeg de olie, knoflook, gember, korianderstelen, kruiden, citroenschil en 100ml water toe aan de slowcooker. Breng op smaak met peper en zout en kook 1-2 uur op hoog of 4-6 uur op laag tot de saus dik en rijk van smaak is.
  4. Stap 4 Roer de kikkererwten en de resterende dadels erdoor en kook nog 30 minuten om op te warmen. Voeg het citroensap toe en check de smaak nogmaals, voeg zonodig meer peper of zout toe. Verwijder de citroenschil.
  5. Stap 5 Serveer de kikkererwten met nog een scheutje olijfolie, de geroosterde amandelen en gehakte koriander, met de sinaasappelpartjes en couscous ernaast.

Deel jouw kookkunsten

Heb je plezier gehad tijdens het koken?
Deel een foto van je eindresultaat en laat zien wat je in huis hebt!

Stuur jouw foto in
  • 489 keer bekeken
  • 0 keer bewaard
  • 8 augustus 2024

Voedingswaarden

Per portie
Energie 370 kcal
Vetten 15.1 g
waarvan verzadigde vetzuren 1.7 g
Koolhydraten 39.7 g
waarvan suikers 20.9 g
Vezels 9.7 g
Eiwitten 13.9 g
Zout 0.6 g

Jouw mening telt!

Laat een smakelijke reactie achter op dit recept

Al een account? Log hier in.
Reageren zonder account